Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπαρχηγός Hezbollah: Ακολουθούμε τακτική αντιπερισπασμού του Ισραήλ, αλλά δεν αποκλείεται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος

Υπαρχηγός Hezbollah: Ακολουθούμε τακτική αντιπερισπασμού του Ισραήλ, αλλά δεν αποκλείεται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Hezbollah, προειδοποίησε για κλιμάκωση ανάλογα με τις περιστάσεις
Ο υπαρχηγός της Hezbollah δήλωσε ότι η σιιτική οργάνωση σκοπεύει να ακολουθήσει τακτική αντιπερισπασμού απέναντι στο Ισραήλ, ωστόσο την ίδια στιγμή προειδοποιεί για «ολοκληρωτική αντιπαράθεση».
Ειδικότερα, το «νούμερο δύο» της Hezbollah Naim Qassem αποκάλυψε ότι η τακτική της λιβανέζικης οργάνωσης είναι να «μειώσει την πίεση στη Γάζα» με τις επιθέσεις της.
Παράλληλα, όμως, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Hezbollah, προειδοποίησε για κλιμάκωση ανάλογα με τις περιστάσεις.
Όπως τόνισε στι NBC News ο Qassem, «εάν [Ισραήλ και Αμερική] συνεχίσουν την επιθετικότητά τους με αυτόν τον τρόπο και κλιμακώσουν αυτήν την επιθετικότητα με πιο αρνητικές συνέπειες από αυτό που συμβαίνει τώρα, θα οξύνουν την κατάσταση και θα οδηγήσουν σε πλήρη αντιπαράθεση».
Σημειώνεται ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα εμπλέκεται σε συνοριακές συγκρούσεις με το Ισραήλ ήδη από τις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο έχει δεν έχει δείξει διάθεση για εμπλοκή σε μία ευρύτερη ανάφλεξη.
Την Κυριακή (5/11), οι αξιωματούχοι της οργάνωσης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών Grad για πρώτη φορά σε πόλη του βόρειου Ισραήλ, ως απάντηση σε ένα ισραηλινό χτύπημα σκότωσε τρία κορίτσια ηλικίας 10 έως 14 ετών.
Από την πλευρά του, ο IDF, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τα στρατεύματά του είχαν χτυπήσει ένα όχημα που «αναγνωρίστηκε ως ύποπτο μεταφοράς τρομοκρατών» στον Λίβανο και ότι οι καταγγελίας από μεριάς Λιβάνου «εξετάζονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης