Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλώνει το χάσμα ΗΠΑ-Ισραήλ για τη Γάζα: Ο Biden ζήτησε τριήμερη κατάπαυση του πυρός από τον Netanyahu

Μεγαλώνει το χάσμα ΗΠΑ-Ισραήλ για τη Γάζα: Ο Biden ζήτησε τριήμερη κατάπαυση του πυρός από τον Netanyahu
ΗΠΑ και Κατάρ πρότειναν στον Netanyahu την κήρυξη τριήμερης κατάπαυσης πυρός με αντάλλαγμα την παράδοση 10-15 ομήρων από τη Hamas
Σχετικά Άρθρα
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios μετέδωσε σε δημοσίευμά του, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε την έκκληση κατά τη διάρκεια μιας χθεσινής συνομιλίας με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τονίζοντάς του ότι μία τριήμερη κατάπαυση του πυρός θα βοηθούσε στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.
Επιπλέον, επικαλούμενο έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, το Axios μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και το Κατάρ συζητούν μια πρόταση βάσει της οποίας «η Hamas θα απελευθερώσει 10-15 ομήρους και θα χρησιμοποιήσει την τριήμερη παύση για να επαληθεύσει τις ταυτότητες όλων των ομήρων και να παραδώσει μια λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων που κρατά».
Δύο αξιωματούχοι -ένας Αμερικανός κι ένας Ισραηλινός- δήλωσαν επίσης ότι «ο Netanyahu είπε στον Biden πως δεν εμπιστεύεται τις προθέσεις της Hamas και δεν πιστεύει ότι είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια πρόταση-πακέτο σχετικά με τους ομήρους».
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει στο Axios, ενώ ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν σχολιάζει τις ιδιωτικές συνομιλίες του Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης