Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX -0,6% στον απόηχο Powell

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX -0,6% στον απόηχο Powell
Οι αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν την Πέμπτη την αβεβαιότητά τους για τη μάχη κατά του πληθωρισμού
Σχετικά Άρθρα
Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένες από τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, με τα σχόλια του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell να «πάγώνουν» αισιοδοξία των επενδυτών για την κορύφωση των επιτοκίων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,4%, αν και οδεύει προς τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,6% στις 15.252 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 1% στις 7.383 μονάδες.
Στις 7.068 μονάδες με πτώση 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,5% στις 28.516 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακές μεταβολές στις 9.339 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν ήπια άνοδο.
Οι αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του Powell, εξέφρασαν την Πέμπτη την αβεβαιότητά για τη μάχη κατά του πληθωρισμού και πρόσθεσαν ότι θα αυστηροποιήσουν περαιτέρω την πολιτική τους εάν χρειαστεί.

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 0,6% η ετήσια ανάπτυξη το γ' 3μηνο του 2023

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου παρέμεινε αμετάβλητη, κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Παρασκευής.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ δεν παρουσίασε αύξηση το γ' τρίμηνο, έπειτα από αύξηση 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Βρετανίας το γ' τρίμηνο ήταν 0,6% υψηλότερο από ό,τι την ίδια περίοδο το 2022.
Η παραγωγή του τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το τρίμηνο, αλλά η μείωση αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 0,1% των επιδόσεων των κατασκευών, ενώ ο τομέας της παραγωγής σημείωσε στασιμότητα.
Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt, δήλωσε ότι ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει το «μεγαλύτερο εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη» στη χώρα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να παραμένει στο 6,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο.
«Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί βιώσιμα η οικονομία μας αυτή τη στιγμή είναι να τηρήσουμε το σχέδιό μας και να χτυπήσουμε τον πληθωρισμό στο κεφάλι», δήλωσε ο Hunt.
«Η φθινοπωρινή δήλωση θα επικεντρωθεί στο πώς θα κάνουμε την οικονομία να αναπτυχθεί και πάλι υγιώς, ξεκλειδώνοντας τις επενδύσεις, επαναφέροντας τους ανθρώπους στην εργασία και μεταρρυθμίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες μας, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης