Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσθονία: Είναι ξεκάθαρο, η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στο Donbass ενόψει του δύσκολου χειμώνα

Εσθονία: Είναι ξεκάθαρο, η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στο Donbass ενόψει του δύσκολου χειμώνα
Οι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών της Εσθονίας τόνισαν ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk
Σχετικά Άρθρα
Το Κέντρο Στρατιωτικών Πληροφοριών της Εσθονίας εκτιμά ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταγράφουν καθαρά στρατιωτικά κέρδη στο Donbass, ανέφερε η Εσθονική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ERR) στον ιστότοπό της.
Οι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών της Εσθονίας τόνισαν ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk, κάτι που, σύμφωνα με τον ιστότοπο, κάνει κάποιον να πιστεύει ότι «οι Ρώσοι έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία» σε αυτές τις περιοχές.
Το κέντρο τόνισε ότι η εποχή της λάσπης, που έχει ήδη ξεκινήσει, έχει αρνητικό αντίκτυπο στις εχθροπραξίες.
Οι Εσθονοί εμπειρογνώμονες υποθέτουν ότι θα είναι πιο δύσκολο για τον βαρύ εξοπλισμό και τα τεθωρακισμένα οχήματα να μετακινηθούν τους επόμενους ή δύο μήνες και ότι και οι δύο πλευρές «θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις θέσεις τους πριν έρθει ο χειμώνας».
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μεταξύ 4 και 10 Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις «βελτίωσαν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή σε ορισμένα σημεία» στο Kupyansk και «πήραν πιο ευνοϊκές θέσεις» στη νότια περιοχή του Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης