Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ σοκάρουν: Η σύγκρουση στην Ουκρανία τελείωσε, το ΝΑΤΟ απέτυχε οικτρά – Spiegel και Musk: Zelensky κάνε ειρήνη - Βόμβα Borrell

Οι ΗΠΑ σοκάρουν: Η σύγκρουση στην Ουκρανία τελείωσε, το ΝΑΤΟ απέτυχε οικτρά – Spiegel και Musk: Zelensky κάνε ειρήνη - Βόμβα Borrell
Ο πάντα αιχμηρός αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία τελείωσε με ήττα της Ουκρανίας και της Δύσης… όλοι προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο επεισόδιο...
(upd  34) Η σύγκρουση στην Ουκρανία τελείωσε, αυτή είναι η διαπίστωση αμερικανών παραγόντων αλλά και ευρωπαίων στρατιωτικών, η Ουκρανία ηττήθηκε, τα όπλα της Δύσης και του ΝΑΤΟ ηττήθηκαν και η Ρωσία κέρδισε…
Ο πάντα αιχμηρός αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία τελείωσε με ήττα της Ουκρανίας και της Δύσης… όλοι προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο επεισόδιο.
Το Γερμανικό Spiegel σε ένα σκληρό άρθρο ευθέως κατηγορεί τον Zelensky ότι έχει απομονωθεί
Στελέχη της CIA αναγνωρίζουν ότι τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ, αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων, δεν ήταν ικανά να νικήσουν τους ρώσους.
Ο Elon Musk ο αμερικανικός δισεκατομμυριούχος προέτρεψε τον Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να μην στείλει άλλους στρατιώτες στον θάνατο και να συνάψει άμεσα ειρήνη με τους ρώσους.
Επίσης ο Vivek Ramaswami υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε εάν η Αμερική έρθει σε στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία, οι ΗΠΑ θα καταστραφούν…
H πραγματικότητα είναι ότι οι βασικοί στόχοι του Biden του αμερικανού Προέδρου, του αμερικανού υπουργού Άμυνας και της CIA... να αποδυναμώσουν στρατιωτικά την Ρωσία και ο Ουκρανικός στρατός να προελάσει προς την Αζοφική Θάλασσα και την Κριμαία απέτυχαν παταγωδώς...

Σε στρατιωτικό επίπεδο οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στις κατευθύνσεις Kupyansk, Bakhmut, Avdiivka ενώ συνεχίζουν τον βομβαρδισμό των Ουκρανών χτυπώντας το Κίεβο όπου στις 11 Νοεμβρίου σημειώθηκαν εκρήξεις.  Επίσης κατέρριψαν άλλο ένα MiG 29 και αναχαίτισαν 5 HIMARS στη Zaporizhia.
Εν τω μεταξύ την ήττα της Ουκρανίας παραδέχθηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell.

Borrell: Δεν αναμένεται νίκη της Ουκρανίας - Η Ευρώπη θα αναπληρώσει τη μειωμένη βοήθεια των ΗΠΑ

Με μια απίστευτη δήλωση ο αρχηγός της διπλωματίας της ΕΕ επιβεβαίωσε την πλήρη υποδούλωση της Γηραιάς Ηπείρου στην αμερικανική ηγεμονία.
Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλαπλώς επωφεληθεί, π.χ. πουλώντας ακριβό LNG, από το Ουκρανικό, η Ευρώπη θα κληθεί να καταβάλει ακόμη μεγαλύτερο τίμημα καθώς η υπερχρεωμένη αμερικανική οικονομία δεν αντέχει την στήριξη δύο μετώπων, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
Η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία είναι πιθανό να μειωθεί, επομένως οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να είναι πολιτικά έτοιμες να την αντισταθμίσουν,
δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023.
«Έχουμε τόσα πολλά προβλήματα.
Πρώτα από όλα την Ουκρανία, όπου δεν αναμένεται μια γρήγορη νίκη επί της Ρωσίας», είπε στο Συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Μάλαγα.
«Οι ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν τα μέσα για να το κάνουν, θα πρέπει να είναι πολιτικά πρόθυμες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να αντισταθμίζουν τη βοήθεια των ΗΠΑ, η οποία είναι πιθανό να μειωθεί», επεσήμανε.

Σκληρά χτυπήματα των Ρώσων στην πρωτεύουσα Κίεβο

Επαναλαμβανόμενες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, αναφέρει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Zerkalo Nedeli.
Στο Κίεβο, ακούστηκε ξανά έκρηξη στην αριστερή όχθη.
Δεν σήμανε συναγερμός στην πόλη.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του ουκρανικού υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, συναγερμός στις περιοχές Poltava, Chernihiv και Cherkasy κηρύχθηκε στις 11:44 ώρα Μόσχας.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaliy Klitschko,
ανακοίνωσε εκρήξεις στην αριστερή πλευρά της πόλης.
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Anton Gerashchenko ανακοίνωσε επίθεση στο Boryspil στην περιοχή του Κιέβου.

Σημαντικό το χτύπημα στο Κίεβο

Οι ρωσικές μονάδες επιτέθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κιέβου, μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στην περιοχή του χωριού Devichki, στην περιοχή του Κιέβου, χτυπήθηκε αποθήκη πυρομαχικών της 43ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων»
, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σε μόλις μία ημέρα, η ρωσική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό χτύπησε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό του εχθρού σε 114 περιοχές.

Bild: Η Γερμανία διπλασιάζει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Στέλνει και άλλα 25 Leopard

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία από 4 δισεκατομμύρια σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ τον επόμενο χρόνο, ανέφερε η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Σύμφωνα με τις πηγές, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε αρχικά διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, αλλά όλα αυτά έχουν ήδη δεσμευτεί για τρέχοντα έργα και το υπουργείο Άμυνας έχει μόνο 120 εκατομμύρια ευρώ για νέα προγράμματα.
Το υπουργείο ζήτησε επιπλέον 5 δισ. ευρώ.


Reuters: Η Γερμανία και ορισμένα μέλη της ΕΕ αντιτίθενται στη χορήγηση 20 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενδέχεται να αναγκαστεί να επανεξετάσει την πρότασή της να χορηγήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για τέσσερα χρόνια λόγω διαμαρτυριών από ορισμένα μέλη της κοινότητας, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο ανώτερους ευρωπαίους διπλωμάτες.
«Δεν θα πω ακόμη ότι αυτό το σχέδιο απέτυχε, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να βελτιωθεί», τόνισαν οι πηγές στο Reuters.
«Η Γερμανία είχε πολλές ερωτήσεις, κάτι που είναι αρκετά δίκαιο.
Μιλάμε για πολλά χρήματα».
Οι επικεφαλής των Υπουργείων Άμυνας των χωρών της ΕΕ σκοπεύουν να συζητήσουν σχέδια για περαιτέρω παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στις 14 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, πριν από αυτή τη συνάντηση, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, εξέφρασαν αμφιβολίες για την ανάγκη να αναλάβουν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις για τέσσερα χρόνια εκ των προτέρων.
Ορισμένα μέλη της κοινότητας αναφέρουν επίσης ότι οι προϋπολογισμοί τους απλώς δεν επιτρέπουν τα απαιτούμενα ποσά.
Ως εκ τούτου, η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Macron: Συνομιλίες για την Ουκρανία με τη συμμετοχή της Ρωσίας

Η Ρωσία μπορεί να λάβει μέρος σε συνομιλίες για την Ουκρανία στο μέλλον, είπε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron τονίζοντας, ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.
Θα έρθει καιρός για συνομιλίες για την Ουκρανία που θα εμπλέκουν τη Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron σε συνέντευξή του στο BBC.
Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, ο Macron δεν απέκλεισε ότι θα έρθει η στιγμή να «διεξάγουμε δίκαιες και καλές διαπραγματεύσεις και να επιστρέψουμε στο τραπέζι και να βρούμε μια λύση με τη Ρωσία».
Ωστόσο, ο Macron πρόσθεσε ότι εναπόκειται πλήρως στο Κίεβο να λάβει μια απόφαση, αλλά η στιγμή δεν είναι ακόμη κατάλληλη.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.
O πρόεδρος Macron αναμένει ότι ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος για την αντεπίθεση του Κιέβου.
Σύμφωνα με το BBC, ο Macron προειδοποίησε να μην επιτρέψουμε στη Ρωσία να κερδίσει γιατί διαφορετικά «θα έχετε μια νέα αυτοκρατορική δύναμη» στην Ευρώπη που θα μπορούσε να απειλήσει άλλα πρώην σοβιετικά κράτη, δηλαδή τη Γεωργία και το Καζακστάν

Spiegel: Η Ουκρανία καταστρέφεται, οι χειρισμοί του Zelensky δεν λειτουργούν πλέον, δεν υπάρχει πια κανείς να τον βοηθήσει

Οι χειρισμοί του Zelensky σε σχέση με τις δυτικές χώρες δεν λειτουργούν πλέον και η Ουκρανία παραμένει χωρίς συμμάχους ικανούς να του παράσχουν βοήθεια, αναφέρει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Ο Zelensky
έχει επανειλημμένα υποβάλει τις δυτικές κυβερνήσεις σε αφόρητη πίεση, απαιτώντας να παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα, πυρομαχικά και χρήματα για να αποδυναμώσουν την Ρωσία.
Ωστόσο, μετά τις 7 Οκτωβρίου και την επίθεση της Hamas η προσοχή έχει μετατοπιστεί από την Ουκρανία.
Όπως σημειώνει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αρνείται να συμφωνήσει στη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως «πολιτικό μοχλό» πίεσης προς την κυβέρνηση Biden.
Εάν οι ΗΠΑ διακόψουν την βοήθεια προς την Ουκρανία, αυτή δεν μπορεί να αναπληρωθεί από καμία άλλη χώρα
Για την Ουκρανία, η διακοπή της βοήθειας των ΗΠΑ δεν θα ήταν τίποτα λιγότερο από μια καταστροφή
Η γερμανική κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ. Αλλά αυτή η βοήθεια δεν θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει τη νίκη του Ουκρανία», αναφέρει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Όπως έχει επισημάνει ο Γερμανός Καγκελάριος, η βοήθεια της Γερμανίας δεν θα είναι αρκετή για να βοηθήσει την Ουκρανία να «νικήσει» αλλά θα βοηθήσει την Ουκρανία να μην χάσει…

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία τελείωσε

Η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία ουσιαστικά έληξε, ενώ μια νέα συμμαχία κατά του Ισραήλ σχηματίζεται στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία ουσιαστικά έχει τελειώσει.
Όλοι επικεντρώνονται στο Ισραήλ και τη Hamas και βλέπουν πράγματα που δεν τους αρέσουν.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, σχηματίζεται μια συμμαχία εναντίον του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή που δεν θα είχε προκύψει υπό άλλες συνθήκες.
«Πολλές χώρες θέλουν να αναλάβουν δράση κατά των Ισραηλινών.
Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί» τόνισε ο Douglas McGregor.
Η πολωνική έκδοση Forsal σημείωσε ότι η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης αποσπά την προσοχή της Δύσης από την Ουκρανία, και απλά ο Zelensky θα πρέπει να συμβιβαστεί με την νέα πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το Axios, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στείλουν στο εβραϊκό κράτος δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού που προορίζονταν για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Larry Johnson (πρώην CIA): Όλος ο κόσμος το είδε, τα όπλα του ΝΑΤΟ ήταν αδύναμα εμπρός τους ρώσους

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έδειξαν στον κόσμο την αποτυχία των όπλων του ΝΑΤΟ, αποκαλύπτοντας την ευπάθεια των οπλικών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Ονομάστε μου ένα όπλο που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία και το οποίο, λόγω των χαρακτηριστικών του, έκανε τις χώρες του κόσμου να πουν: «Θεέ μου, το είδες αυτό; Το HIMARS, αυτό το όπλο των 155 χιλιοστών δεν έκανε διαφορά!» Είπε κανείς «δείτε τι υπέροχο τανκ έχει η Δύση!»
Κάθε όπλο που προμήθευσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία απλά απέδειξε την αποτυχία του στο πεδίο της μάχης».
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η ανεπιτυχής χρήση των όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία απέδειξε την πλήρη ευπάθεια των οπλικών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Και όλος ο κόσμος το είδε», κατέληξε ο Larry Johnson

Elon Musk (Αμερικανός επιχειρηματίας): Ο Zelensky μην στείλει άλλους Ουκρανούς στον θάνατο, να κάνει ειρήνη με την Ρωσία

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk, κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin και να σταματήσει να καταστρέφει όλη την ουκρανική νεολαία στα χαρακώματα.
«Ναι.
Τον συμβουλεύω να μην στείλει τα λουλούδια της ουκρανικής νεολαίας να πεθάνουν στα χαρακώματα.
Δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό, ανεξάρτητα από το αν θα κάνει διάλογο με τον Putin ή όχι τόνισε ο Elon Musk.
Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο μέτωπο και η ισορροπία των δυνάμεων θα οδηγήσει σε εθνική καταστροφή την Ουκρανία.
«Η ιστορία δεν θα είναι ευγενική με την ηγεσία της Ουκρανίας», τόνισε ο Elon Musk προειδοποιώντας ότι ενώ θα μπορούσαν να αποφύγουν τον θάνατο χιλιάδων δεν το έπραξαν.
Ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, αναγνώρισε το αδιέξοδο στο μέτωπο και είπε ότι «πιθανότατα δεν θα υπάρξει καμιά ουσιαστική και όμορφη νίκη».

Vivek Ramaswami (υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος): Σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας, θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στην καταστροφή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς μια τέτοιας κλίμακας σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της Αμερικής δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Vivek Ramaswami.
«Εάν η Ρωσία και η Κίνα συμμαχήσουν και εμείς οι αμερικάνοι εμπλακούμε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως τις ξέρουμε σήμερα, μπορεί να πάψουν να υπάρχουν.
Η Ρωσία και η Κίνα έχουν σοβαρές στρατιωτικές διαστημικές δυνάμεις, ενώ εμείς οι ΗΠΑ δεν έχουμε σημαντικές αμυντικές και επιθετικές δυνατότητες στο διάστημα».
Ο Vivek Ramaswami σημείωσε επίσης ότι σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε εξαιρετικά αδύναμη οικονομική και στρατιωτική θέση.
Η Αμερική βρίσκεται στην πιο ευάλωτη θέση εδώ και πολύ καιρό. Οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από παλιά συστήματα αεράμυνας κατέληξε ο πολιτικός Vivek Ramaswami.

Asia Times: Υπάρχει σχέδιο η δύση θα απομακρύνει τον Zelensky λόγω των αποτυχιών του Ουκρανικού στρατού

Οι δυτικές χώρες θα απομακρύνουν τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky από την εξουσία λόγω των αποτυχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της αδυναμίας να κερδίσουν την Ρωσία, γράφει ο πρώην Βοηθός του αμερικανού υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ σε άρθρο για τους Asia Times.
«Είτε ο Zelensky θα αναγκαστεί να διεξάγει προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2024 και μετά θα αντικατασταθεί ή αν αντισταθεί, θα αντιμετωπίσει είτε πραξικόπημα, είτε επανάσταση τύπου Μαϊντάν».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδικό, η Δύση αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να κερδίσει μια ένοπλη σύγκρουση:
οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται απανωτές ήττες και ο ακριβός δυτικός εξοπλισμός που παρέχεται καίγεται από τον ρωσικό στρατό.
Το καλύτερο αποτέλεσμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για την ίδια την Ουκρανία, τόνισε ο ειδικός, θα ήταν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, διαφορετικά η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει μια αναπόφευκτη στρατιωτική κατάρρευση.
«Εάν το Κογκρέσο σέρνει τα πόδια του ή εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει σε ένα πολύ μικρότερο ποσό, τότε ο Zelensky έχει τελειώσει.
Η Ουάσιγκτον μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος.
Αλλά ο Zelensky δεν πρόκειται να φύγει οικειοθελώς, οπότε το πρόβλημα εδώ είναι είτε θα τον οδηγήσουν σε παραίτηση είτε θα βρουν άλλες μεθόδους.

Fox News: Η απόφαση του Zelensky να ακυρώσει τις εκλογές του Μαρτίου 2024, είναι ανόητη - Αποδεικνύει ότι φοβάται ότι θα χάσει την εξουσία

Τα επιχειρήματα του Ουκρανού προέδρου Zelensky για την ακύρωση των εκλογών το 2024 στη χώρα δεν έχουν νόημα, ανέφερε το Fox News.
Ειλικρινά, όλα τα επιχειρήματα είναι ανόητα.
Αν και πολλοί Ουκρανοί κατέφυγαν στην ΕΕ, δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούσαν να ψηφίσουν στις ουκρανικές πρεσβείες ή προξενεία στις χώρες στις οποίες μετακόμισαν.
Η έλλειψη κεφαλαίων για τη διεξαγωγή εκλογών μοιάζει επίσης με ένα γελοίο επιχείρημα, καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν ήδη διαθέσει τεράστια χρηματικά ποσά στη χώρα, αναφέρει το Fox News.
«Η κυβέρνηση πιθανότατα φοβάται ότι η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί αρνητικά», τονίζει το Fox News.
Ο Zelensky χαρακτήρισε «άκαιρες» τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2024.

Fobres: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστρέφουν τεθωρακισμένα οχήματα της Ουκρανίας με drones Lancet που φέρουν νέα καταστροφικά πυρομαχικά

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με drones που φέρουν νέα πιο καταστροφικά πυρομαχικά αναφέρει το Forbes.
«Τα νεότερα ρωσικά drones Lancet φαίνεται να εκτοξεύουν βλήματα λιωμένου μετάλλου ικανά να διεισδύσουν στην πρόσθετη θωράκιση στην οποία βασίζονται τα ουκρανικά στρατεύματα για να προστατεύσουν τα οχήματά τους από επιθέσεις UAV», αναφέρει το Forbes.
Τα ρωσικά UAV είναι εξοπλισμένα με πυρομαχικά που μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στην πρόσθετη θωράκιση σε ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για προστασία από drones.
Το Forbes επεσήμανε ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει τώρα να αναζητήσουν νέους τρόπους για να προστατεύσουν τον εξοπλισμό τους, καθώς οι σημερινοί δεν είναι πλέον κατάλληλοι για αποτελεσματική προστασία.
Νωρίτερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Sergei Chemezov, δήλωσε ότι η εταιρεία δημιουργεί drones ικανά να χτυπήσουν τον εχθρό ως μέρος ενός σμήνος drones.

Τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανών στην Kherson με 2 νεκρούς

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις της Ουκρανίας στον οικισμό Malyye Kopani στην περιοχή Kherson, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών.
«Δύο άμαχοι κάτοικοι σκοτώθηκαν σε ουκρανικούς βομβαρδισμούς στον οικισμό Malyye Kopani και δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν», είπε.
Συνολικά, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν 112 οβίδες στην αριστερή όχθη της περιοχής Kherson στις 10/11/2023.
Διεξάγονται έρευνες για τυχόν περισσότερα θύματα ή ζημιές σε υποδομές.

Ρωσία: Τρομοκρατική ενέργεια ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας στο Ryazan, κοντά στη Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές διέταξαν προκαταρκτική έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια» μετά τον εκτροχιασμό, το πρωί του Σαββάτου (11/11/2023), μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στα νοτιοανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή.
Από την πυροδότηση ενός «αυτοσχέδιο εκρηκτικού μηχανισμού» εκτροχιάστηκε το τρένο στην περιοχή του Ryazan, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε 15 από τα 19 βαγόνια του ανέφερε η Επιτροπή σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Telegram.
Οι αρχές διενεργούν έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια», κατοχή, μεταφορά και αποθήκευση εκρηκτικών υλών.
Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά, ανέφερε νωρίτερα η δημόσια εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;


Οι ρώσοι συνέλαβαν 11 Ουκρανούς πεζοναύτες στην ανατολική όχθη του Δνείπερου

Η μάχη, στην οποία τα ρωσικά στρατεύματα συνέλαβαν 11 Ουκρανούς πεζοναύτες που προσπαθούσαν να αποκτήσουν έδαφος στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, ήταν γρήγορη και δύσκολη, δήλωσαν οι συμμετέχοντες στη σύγκρουση.
Ο διοικητής Zolto Arslanov πήρε μια ομάδα 15 στρατιωτών και τους οδήγησε στη μάχη.
Η μάχη ήταν γρήγορη αλλά δύσκολη.
 Κατά τη διάρκεια της μάχης, 7 άτομα αιχμαλωτίστηκαν, τέσσερα άτομα τους τελείωσαν τα πυρομαχικά και παραδόθηκαν.
Κατάλαβαν ότι όλοι είχαν ήδη παραδοθεί και κάποιοι διέφυγαν».

Φυγομαχούν οι Ουκρανοί διοικητές

Υπό καθεστώς πλήρους διάλυσης βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός και αξιοσημείωτο είναι ότι οι διοικητές φυγομαχούν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες που συνελήφθησαν στον ποταμό Dnepr ισχυρίστηκαν ότι οι διοικητές τους δεν βρίσκονταν πουθενά καθώς η μονάδα τους έφτανε εκεί.
Οι Ουκρανοί διοικητές έδωσαν στους στρατιώτες τους λάθος συντεταγμένες και εγκατέλειψαν την αποστολή μάχης στην αριστερή όχθη του Dnepr, είπαν στο Sputnik αιχμάλωτοι Ουκρανοί πεζοναύτες.
«Μας επέλεξαν και μετά μας έβαλαν στις βάρκες για να περάσουμε το ποτάμι.
Είπαν ότι έπρεπε να διασχίσουμε τον Dnepr και έπρεπε να εκκενώσουμε τους τραυματίες.
Έτσι, περάσαμε το ποτάμι και καταλήξαμε σε μια ενέδρα.
Αποστέλλουν τους στρατιώτες και στη συνέχεια εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης άμεσα», είπε ένας από τους αιχμαλώτους, ο Yaroslav Nikiforov.

Η Ουκρανική αντεπίθεση τελείωσε και ξεκινάει η Ρωσική αντεπίθεση


Νέα προέλαση των ρώσων στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 10 Νοεμβρίου και πρόσφατα πραγματοποίησαν οριακές επιβεβαιωμένες προόδους.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 7 και 9 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά νοτιοδυτικά της Petropavlivka (7 χιλιόμετρα ανατολικά του Kupyansk).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και Stelmakhivka (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και βορειοανατολικά της Petropavlivka στην κατεύθυνση Kupyansk, καθώς και κοντά Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και η δασική περιοχή Serebryanske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) στην κατεύθυνση Lyman.
Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ελαφρώς αυξήσει την εστίασή τους στις επιχειρήσεις επίθεσης στην κατεύθυνση Kupyansk και αρχίζουν να χρησιμοποιούν περισσότερα οχήματα σε επιθέσεις εδάφους.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο επιθέσεις των Ουκρανών στην περιοχή Krasny Liman τις τελευταίες 24 ώρες, σκοτώνοντας περίπου 80 ουκρανούς στρατιώτες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ανθρώπινο δυναμικό και ο στρατιωτικός εξοπλισμός της 24ης και 47ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας χτυπήθηκαν, καθώς οι επιθέσεις τους απωθήθηκαν κοντά στο Petrovskoye και το Rozovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, διευκρίνισε το υπουργείο.
«Ο εχθρός έχασε περίπου 80 στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα αυτοκίνητα», κατέληξε.
Συνολικά η Ρωσία απέκρουσε έξι επιθέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Donetsk ενώ οι απώλειές τους ανήλθαν σε 305 στρατιώτες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής ομάδας μάχης «Νότος» Vadim Astafyev στο Sputnik.
Οι Ουκρανοί έχασαν επίσης πέντε ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, έξι αυτοκίνητα, ένα πολωνικής κατασκευής πυροβολικό σύστημα Krab και ένα όπλο D-30 Howitzer.

Κερδίζουν εδάφη στο Bakhmut οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στα βόρεια και νότια πλευρά του Bakhmut στις 10 Νοεμβρίου και σημείωσαν επιβεβαιωμένα εδαφικά κέρδη.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά στη δασική περιοχή βόρεια του Klishchiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν κάποιες προηγουμένως χαμένες θέσεις βόρεια του Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut) κοντά σε ένα υδάτινο στοιχείο και εξασφάλισαν μια θέση σε μια δασική λωρίδα πίσω από τη σιδηροδρομική γραμμή, απωθώντας τις ουκρανικές δυνάμεις μακριά από τον αυτοκινητόδρομο T0513.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν θέσεις βόρεια της Klishchiivka πίσω από τη σιδηροδρομική γραμμή και σημείωσε ότι οι νάρκες, τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα αμοιβαία πυρά πυροβολικού περιπλέκουν τις ρωσικές επιθέσεις στη νότια πλευρά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντεπιτίθενται κοντά στο Klishchiivka και στο Berkhivka (ακριβώς βόρεια του Bakhmut) και έχουν απωθήσει με επιτυχία τις ουκρανικές δυνάμεις «αρκετές εκατοντάδες μέτρα» από το σιδηρόδρομο κοντά στο Klishchiivka.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία του Ρωσικού 331ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος Φρουρών (98η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών) συνεχίζουν να επιχειρούν προς την κατεύθυνση Bakhmut.

Περικυκλώνουν την Avdiivka οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka στις 10 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν και μπήκαν στα περίχωρα του Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και συνεχίζουν να πολεμούν στην περιοχή.
Επίσης εξασφάλισαν θέσεις στη σιδηροδρομική γραμμή, επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις να επιτύχουν τακτικές επιτυχίες κοντά στο Stepove.
Οι ρώσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καζάνι γύρω από την Avdiivka και να στερήσουν από τις ουκρανικές δυνάμεις την ικανότητα να διατηρούν θέσεις στις πίσω περιοχές στην κατεύθυνση Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται προς την κατεύθυνση του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdiivka βόρεια της Avdiivka και ότι οι κύριες μάχες συνεχίζονται προς τις κατευθύνσεις Stepove, Berdychi (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka), Sieverne (6 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka) και Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις ανατολικά και νοτιοανατολικά του Novokalynove (7 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka). κοντά στο Stepove, Avdiivka, Sieverne και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka). 
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στην κατεύθυνση Avdiivka στις 10 Νοεμβρίου και φέρεται να ανακατέλαβαν προηγουμένως χαμένες θέσεις.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό MiG – 29 και αναχαίτισε 5 HIMARS στη Zaporizhia

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 πάνω από την πόλη Zaporizhia.
Επίσης αναχαίτισε πέντε πυραύλους HIMARS και κατέστρεψε 38 drones στην ίδια περιοχή στις 10/11/2023, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό της 33ης και 118ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας κοντά στο Rabotino στην Zaporizhia, μεταδίδει το Tass.
Ως αποτέλεσμα των ρωσικών χτυπημάτων, σκοτώθηκαν περίπου 50 στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Akatsiya και ένα οβιδοβόλο M119 αμερικανικής κατασκευής.

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Στρατηγός Valerii Zaluzhny ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 100 ρωσικά τανκς και 100 τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 50 συστήματα πυροβολικού και επτά αεροσκάφη Su-25 κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων στην Avdiivka σε διάστημα ενός μήνα. 

Ρωσικές μονάδες καταστρέφουν ουκρανικό άρμα T-72, και πλοίο στην περιοχή Kherson την περασμένη ημέρα

Η ομάδα μάχης Dnepr της Ρωσίας κατέστρεψε ένα άρμα μάχης T-72 και βύθισε ένα ουκρανικό σκάφος στην κατεύθυνση της Kherson δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος των επιχειρησιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Έκτακτης Ανάγκης της Kherson, ενώ η Ουκρανία έχασε επίσης 26 νεκρούς στρατιώτες.
"Μονάδες της Battlegroup Dnepr κατέστρεψαν ένα ουκρανικό σκάφος στα ανοιχτά του νησιού Frolov, ένα εχθρικό άρμα T-72 κοντά στην τοποθεσία Tyaginka και μια συγκέντρωση εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού κοντά στον οικισμό Krynka, ενώ προκάλεσαν ζημιές από πυρά προς την κατεύθυνση της Kherson", δήλωσε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν σε 26 στρατιώτες εκεί.
Επίσης, μια ουκρανική στρατιωτική θέση καταστράφηκε κοντά στο νησί και η προσωρινή θέση ανάπτυξης μιας ουκρανικής μονάδας εξαφανίστηκε στην κατεύθυνση Kakhovka.
Luhansk_Battle_Map_Draft_November_10_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_10_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_10_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_10_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_10_2023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_10_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης