Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καυστικός ο Orbán επικρίνει ΕΕ - Ουκρανία: Δεν είναι έτοιμη για ενταξιακές συνομιλίες, ούτε διατεθειμένη να διαπραγματευτεί

Καυστικός ο Orbán επικρίνει ΕΕ - Ουκρανία: Δεν είναι έτοιμη για ενταξιακές συνομιλίες, ούτε διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
Η Ουκρανία δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να διαπραγματευτεί δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός - Η Ουκρανία απέχει τόσο από την ένταξη στην ΕΕ όσο το Μακό (ρουμανική πόλη) από την Ιερουσαλήμ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ, παρά τις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το πράσινο φως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, χλευάζοντας τις ενταξιακές φιλοδοξίες του Κιέβου..
Ενώ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky χαιρέτισε την απόφαση της Επιτροπής, ο Orbán είπε στο ουγγρικό κρατικό ραδιόφωνο ότι «η Ουκρανία δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να διαπραγματευτεί».
«Η Ουκρανία απέχει τόσο από την ένταξη στην ΕΕ όσο ο Μακό από την Ιερουσαλήμ», είπε ο Orbán, αναφερόμενος σε μια μικρή πόλη κοντά στα ρουμανικά σύνορα, ανέφεραν ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Orbán τόνισε επίσης ότι οι ενταξιακές συνομιλίες της Ουκρανίας δεν μπορούν να συνδεθούν με τα παγωμένα κονδύλια της Ουγγαρίας στην ΕΕ.
«Θα ήθελα να καταστήσω πολύ σαφές ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία δεν είναι θέμα δουλειάς», είπε ο Ούγγρος ηγέτης, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να δώσουν στην Ουγγαρία «ό,τι οφείλουν».

Ενώ η Βουδαπέστη έχει συμφωνήσει με κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία, η Ουγγαρία έχει συγκρουστεί με την Ουκρανία πολλές φορές, διαφωνώντας με την προσπάθεια της ΕΕ να δημιουργήσει ένα μακροπρόθεσμο ταμείο ύψους έως και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον στρατό της Ουκρανίας, επικρίνοντας παράλληλα την αντιμετώπιση των ουγγρικών μειονοτήτων από το Κίεβο.
Ο Orbán έδωσε επίσης τα χέρια με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin τον περασμένο μήνα, γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή.
Η σύσταση της Επιτροπής αυτή την εβδομάδα φέρνει την Ουκρανία ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στην ΕΕ, αλλά το Κίεβο, το οποίο εξακολουθεί να καταπολεμά την επίθεση του Πούτιν, έχει ακόμη εμπόδια να ξεπεράσει, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της εγχώριας διαφθοράς.
Το επόμενο βήμα είναι οι ηγέτες της ΕΕ να υποστηρίξουν το σχέδιο της Επιτροπής σε μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης