Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρενίτιδα στη Wall Street για τη μυστική μετοχή του Buffett - Όργιο σπέκουλας

Φρενίτιδα στη Wall Street για τη μυστική μετοχή του Buffett - Όργιο σπέκουλας
Η Berkshire χρησιμοποίησε εμπιστευτική μεταχείριση με την SEC για τη νέα θέση ή θέσεις μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett  έχει προσθέσει τουλάχιστον μία νέα μετοχή στο χαρτοφυλάκιό της το τρίτο τρίμηνο και δεν είναι ακόμη έτοιμη να ενημερώσει τον κόσμο γι' αυτό...γεγονός που προκαλεί όργιο εικασιών στη Wall Street για την ταυτότητα της μυστικής μετοχής.
Η Berkshire χρησιμοποίησε εμπιστευτική μεταχείριση με την SEC για τη νέα θέση ή θέσεις μετοχών, σύμφωνα με το Investing.com.
"Ο Διαχειριστής έχει παραλείψει από το δημόσιο Έντυπο 13F μία ή περισσότερες εκμεταλλεύσεις για τις οποίες ζητά εμπιστευτική μεταχείριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σύμφωνα με την ενότητα 13(στ) του νόμου περί ανταλλαγής και τον κανόνα 24β-2 βάσει αυτού."
Αυτή είναι η πρώτη φορά από τα τέλη του 2020 που η Berkshire χρησιμοποιεί τον κανόνα εμπιστευτικής μεταχείρισης.
Εκείνη την εποχή, το αμοιβαίο κεφάλαιο συσσώρευε εμπιστευτικά μετοχές σε Chevron και Verizon.

Όργιο σπέκουλας

Φυσικά, αυτό έχει οδηγήσει σε κάθε είδους εικασίες σχετικά με το τι είναι η νέα μετοχή ή μετοχές Buffett.
Οι αναλυτές στο Barron's πιστεύουν ότι η Berkshire πρόσθεσε μια χρηματοοικονομική μετοχή, σημειώνοντας ότι η εταιρεία αποκάλυψε ότι η βάση του χρηματοοικονομικού κόστους μετοχών της αυξήθηκε κατά περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ η βάση κόστους σε άλλους ομίλους μετοχών μειώθηκε.
Το νέο 13F δεν παρουσίασε καμία προσθήκη στις τρέχουσες μετοχές του σε χρηματοοικονομικές μετοχές, υποδηλώνοντας ότι ήταν οι νέες μετοχές που οδήγησαν στην αύξηση.
Η Berkshire κατέχει επί του παρόντος τα χρηματοοικονομικά Bank of America, American Express, Visa, Mastercard, Capital One, Citigroup, Ally Financial και Moody's στον κλάδο.
Στο παρελθόν, κατείχαν μεταξύ άλλων τις Bank of New York (BK), JP Morgan (JPM), Goldman Sachs (GS), U.S. Bankcorp (USB) και Wells Fargo (WFC).
Ενώ είναι πιθανό ότι η Berkshire επέστρεψε σε ένα από αυτά τα ονόματα, είναι πιο πιθανό να ψάξουν αλλού.
Εάν αποκλείσετε τις τρέχουσες και προηγούμενες χρηματοοικονομικές μετοχές που κατείχαν, κατέληξαν σε μια λίστα με τις Morgan Stanley (MS), BlackRocκ και Chubb.
Υποστηρίζουν ότι η Morgan Stanley μπορεί να ταιριάζει καλύτερα σε σχέση με την αντίπαλό της Goldman Sachs δεδομένης της επικερδούς δραστηριότητας διαχείρισης περιουσίας, η οποία επίσης κάνει τα κέρδη λιγότερο ευμετάβλητα.
Εν τω μεταξύ, η BlackRock είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος διαχειριστής επενδύσεων από άποψη ενεργητικού.
Τέλος, ο Buffett γνωρίζει καλά τον ασφαλιστικό κλάδο και ο Chubb είναι ένας από τους μεγαλύτερους και καλά διαχειριζόμενους ασφαλιστές ακινήτων και ατυχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης