Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ δεν θα πτοήσουν τη Hezbollah

Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ δεν θα πτοήσουν τη Hezbollah
Ο Amir-Abdollahian αποκάλυψε ότι Ιράν και ΗΠΑ είχαν ανοιχτή γραμμή κατά τη διάρκεια της κρίσης, μέσω της ελβετικής πρεσβείας στην Τεχεράνη
Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν Amir-Abdollahian διεμήνυσε ότι οι προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον προς τη λιβανέζικη Hezbollah δεν θα κάνουν την σιιτική οργάνωσαη που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη «πιο "προσεκτική" στη λήψη αποφάσεων» για τον πόλεμο της Γάζας.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν μιλούσαν υπογείως για τον πόλεμο της Γάζας από τότε που η Hamas πραγματοποίησε την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, την πιο θανατηφόρα που έχει δει ποτέ το Ισραήλ.
«Τις τελευταίες 40 ημέρες, ανταλλάχθηκαν μηνύματα μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ μέσω του τμήματος συμφερόντων των ΗΠΑ στην ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη», δήλωσε ο Ιρανός διπλωμάτης σε πρόσφατη συνέντευξη.
Σημειώνεται ότι μέρες μετά την επίθεση της Hamas, ο στρατός των ΗΠΑ επαναπροώθησε δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, αφού πρώτα είχε αποσύρει στρατεύματα για να επικεντρωθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, κυρίως στον Ινδο-Ειρηνικό.
Χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν επίσης μαζί με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη με σκοπό την ανάσχεση δυνάμεων του Ιράν, και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζει, από το να ανοίξουν νέα μέτωπα κατά του Ισραήλ.
Ωστόσο, ο Amir-Abdollahian τόνισε ότι η χώρα του διεμήνυσε στις ΗΠΑ ότι δεν επιθυμούν καμία κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
«Είπαμε ότι το Ιράν δεν θέλει να επεκταθεί ο πόλεμος, αλλά λόγω της προσέγγισης που υιοθέτησαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στην περιοχή, εάν δεν σταματήσουν τα εγκλήματα κατά του λαού της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, θα μπορούσε να εξεταστεί οποιαδήποτε πιθανότητα. και μια ευρύτερη σύγκρουση θα μπορούσε να αποδειχθεί αναπόφευκτη», φέρεται να δήλωσε στους Financial Times.
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν, επίσης, ρητά τη σιίτικη Hezbollah του Λιβάνου να μην διανοηθεί να εκμεταλλευτεί τη βία και να ξεκινήσει πόλεμο στο Ισραήλ.
Αυτές τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, ειρωνεύτηκε ο Amir-Abdollahian, επισημαίνοντας πως «θα αποτύχουν να κάνουν την οργάνωση της αντίστασης "προσεκτική" στη λήψη αποφάσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης