Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Μπαχρέιν προτείνει την ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ – Hamas

Το Μπαχρέιν προτείνει την ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ – Hamas
Ο πρίγκιπας  του Μπαχρέιν Salman bin Hamad Al Khalifa είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ασφάλεια χωρίς την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών
Σχετικά Άρθρα
O πρίγκιπας διάδοχος του Μπαχρέιν ζήτησε να συμφωνηθεί μια «ανταλλαγή ομήρων» μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ ώστε να επιτευχθεί μια παύση στις εχθροπραξίες που, όπως είπε, θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμού του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρίγκιπας Salman bin Hamad Al Khalifa είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ασφάλεια χωρίς την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών και χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία» την ανάμιξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίτευξή της.
«Πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά», είπε, προτρέποντας τη Hamas να απελευθερώσει τις γυναίκες και τα παιδιά που κρατά ομήρους στη Γάζα και το Ισραήλ, σε αντάλλαγμα, να αποφυλακίσει Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που «δεν είναι μαχητές», όπως είπε.
«Ο σκοπός είναι να γίνει μια παύση έτσι ώστε οι άνθρωποι να κάνουν έναν απολογισμό, να θάψουν τους νεκρούς τους, να αρχίσουν επιτέλους να θρηνούν και ίσως να αναρωτηθούν για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών που οδήγησε σε αυτήν την κρίση», πρόσθεσε.
Το Μπαχρέιν εξομάλυνε τις σχέσεις του με το Ισραήλ το 2020, με τις Συμφωνίες του Αβραάμ που προώθησαν οι ΗΠΑ – εν μέρει επειδή ανησυχεί για την επιρροή του σιιτικού Ιράν στην περιοχή.
Το Μπαχρέιν είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ και φιλοξενεί τον αμερικανικό Πέμπτο Στόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης