Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιλότος του ουκρανικού στρατού αυτομόλησε στη Ρωσία - Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους

Πιλότος του ουκρανικού στρατού αυτομόλησε στη Ρωσία -  Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους
Ολοένα και περισσότερα στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εγκαταλείπουν την άσκοπη αιματοχυσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ενέργειες του καθεστώτος Zelensky
Ένας πιλότος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυτομόλησε στη Ρωσία, δήλωσε στο TASS χειριστής ελικοπτέρου Ka-52 που οργάνωσε την πτήση μεταφοράς.
«Ο Ουκρανός στρατιωτικός πιλότος βρίσκεται στη Ρωσία και διαβουλεύεται με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας», δήλωσε ο Alexey Voyevoda, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Voyevoda εξήγησε ότι δεν μπορεί ακόμη να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες αυτής της επιχείρησης.

pilot.jpg

Παράδοση Ουκρανών στρατιωτών μέσω drone

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες παρέδωσαν τα όπλα τους, διαβάζοντας τα φυλλάδια που διανέμονται στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Η ομάδα μάχης Dnepr των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποίησε «ειδικά εξοπλισμένα drones» για να ρίξει φυλλάδια που καλούσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν, είπε στο Sputnik στρατιωτική πηγή.
Η ομάδα μάχης Dnepr σταθμεύει στην περιοχή Kherson.
Η πηγή πρόσθεσε ότι εκτός από τις εκκλήσεις για κατάθεση των όπλων, τα φυλλάδια περιέχουν «λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να το κάνουν» με ασφαλή τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι νωρίτερα παραδόθηκαν στον ρωσικό στρατό χάρη στα φυλλάδια, είναι σώοι και αβλαβείς.
Σε video, που έχει στη διάθεσή του το Sputnik φαίνονται δεκάδες τέτοια φυλλάδια να πέφτουν από ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.
sputnik_3.JPG
Οι λευκές σημαίες και η ραδιοσυχνότητα 


Εν μέσω της αιματηρής και αποτυχημένης αντεπίθεσης της Ουκρανίας, που δεν έχει επιδείξει κανένα εδαφικό κέρδος, ολοένα και πιο αυξημένος αριθμός Ουκρανών επιλέγουν να παραδοθούν υψώνοντας λευκή σημαία.
Η μαζικότητα των παραδόσεων προκάλεσε την έκπληξη του Αμερικανού δημοσιογράφου, Clayton Morris, ο οποίος έχει ανεβάσει σχετικά video στο κανάλι του στο You Tube.
«Αυτό είναι καταπληκτικό. Είναι μια ιστορία που τα δυτικά μέσα δεν θέλουν να δείτε», είπε ο Morris στο κανάλι του στο YouTube, αναφερόμενος σε «δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες που άφησαν τα όπλα και παραδόθηκαν στα ρωσικά στρατεύματα».
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, πρόσφατα υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ουκρανικών στρατευμάτων που χρησιμοποιούν ειδική ραδιοσυχνότητα για να γνωστοποιήσουν την προθυμία τους να αφοπλιστούν και να παραδοθούν.
Η ραδιοσυχνότητα ρυθμίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στα μέσα του καλοκαιριού.
«Περισσότεροι από 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη επιλέξει να ζήσουν και χρησιμοποιούν τη συχνότητα 149.200 Volga για να παραδοθούν.

parodosi_1.jpg

Παραδίδονται ολόκληρες μονάδες

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η διαδικασία παράδοσης των στρατιωτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επιταχύνθηκε πρόσφατα.
Τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να παραδίδονται ομαδικά και όχι μεμονωμένα, ιδιαίτερα γύρω από το χωριό Rabotino, ένα από τα κύρια σημεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Μετά την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου στις 4 Ιουνίου 2023, ο κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhia Yevgeny Balitsky επιβεβαίωσε ότι σημαντικός αριθμός στρατιωτών της Ουκρανίας άρχισε να παραδίδεται σε μεγάλους αριθμούς.
«Σε αντίθεση με την άνοιξη, όταν παραδίδονταν ένας ή δύο Ουκρανοί στρατιώτες, τώρα ολόκληρες μονάδες καταθέτουν τα όπλα», σημείωσε ο Balitsky.
Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ότι κανείς δεν τους χτυπά ή τους βασανίζει.
paradosi_2.JPG
Πάνω από 3.500 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί στον ρωσικό στρατό

Ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών, που κρατούνται σε αιχμαλωσία από τους Ρώσους, ανέρχεται σε περισσότερους από 3.500, ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.
«Διαπιστώθηκε η φυλάκιση 4.337 ατόμων (3.574 στρατιωτικών και 763 πολιτών)», ανέφερε η ουκρανική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επανειλημμένα παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτικών στο πεδίο της μάχης.
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu είπε ότι οι παραδομένοι Ουκρανοί μιλάνε για την κακή κατάσταση στις στρατιωτικές τους μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης