Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για κλείσιμο συνόρων με Φινλανδία: Λυπούμαστε, είχαμε πάντα πολύ καλές σχέσεις

Ρωσία για κλείσιμο συνόρων με Φινλανδία: Λυπούμαστε, είχαμε πάντα πολύ καλές σχέσεις
Σχετικά Άρθρα
Δεν δεχόμαστε τις κατηγορίες, από τα σύνορα περνούν όσοι έχουν δικαίωμα να το κάνουν είπε ο Peskov

Βαθιά λύπη προκαλεί στη Ρωσία η απόφαση της Φινλανδίας να προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που θέλουν την φινλανδική κυβέρνηση να προχωρά από τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου στο κλείσιμο όλων των συνοριακών περασμάτων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές..
«Η απόφαση αυτή μας προκαλεί βαθιά λύπη, γιατί είχαμε μακροχρόνιες, πολύ καλές σχέσεις με τη Φινλανδία, ρεαλιστικές, βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό.
Φυσικά, λυπούμαστε που αυτές οι σχέσεις αντικαταστάθηκαν από μια αποκλειστικά ρωσοφοβική θέση, την οποία οι ηγέτες της γειτονικής χώρας άρχισαν τώρα να υιοθετούν.
Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση» υπογράμμισε ο Peskov, αναφέροντας πως αυτή η θέση δεν μπορεί να αλλάξει καθώς δεν υπάρχει διάλογος με το Ελσίνκι.
Ο Peskov είπε ότι δεν αποδέχεται τις αιτιάσεις της Φινλανδίας περί ανεξέλεγκτης ροής μεταναστών, υποστηρίζοντας πως η διέλευση των συνόρων γίνεται μόνο από εκείνους που έχουν το νόμιμο δικαίωμα να το πράξουν και απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι οι Ρώσοι συνοριοφύλακες φέρεται να συμβάλλουν στην εισροή μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης