Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία ο Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ) για «διαβεβαιώσεις» προς τον Zelensky

Στην Ουκρανία ο Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ) για «διαβεβαιώσεις» προς τον Zelensky
Δεν είχε ανακοινωθεί η επίσκεψή του…
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin έφθασε στο Κίεβο χωρίς να έχει ανακοινωθεί η επίσκεψή του και εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη "για μεγάλο χρονικό διάστημα", καθώς εγείρονται διαρκώς ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της ζωτικής σημασίας δυτικής βοήθειας, με την εισβολή της Ρωσίας να παρατείνεται.
Ο Austin που συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη φωτογραφήθηκε χαμογελαστός την στιγμή της χειραψίας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Austin στο Κίεβο από τον Απρίλιο του 2022.
"Το μήνυμα που σας μεταφέρω σήμερα, κ. Πρόεδρε, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μαζί σας.
Θα παραμείνουμε μαζί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Austin στον Ζelensky ύστερα από μια ολονύκτια διαδρομή με τρένο από την Πολωνία. Η πρέσβειρα των
ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink δήλωσε ότι η επίσκεψη σηματοδοτεί την "ακλόνητη υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Ουκρανία στον αγώνα της για ελευθερία".
Ο Ζelensky είπε στον Austin ότι η επίσκεψη του είναι "ένα πολύ σημαντικό σημάδι" για την Ουκρανία. "Υπολογίζουμε στην υποστήριξη σας" είπε ο Ζelensky στον Austin.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενης δυσφορίας στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία , ενώ τον Νοέμβριο του επόμενου έτους θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου δίνουν προτεραιότητα στη βοήθεια προς το Ισραήλ, παρότι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας διαβεβαιώνουν ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα και τους δύο συμμάχους.
Κατ' ιδίαν, κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας μπορεί να γίνονται λιγότερο συχνές, αντανακλώντας την ευρύτερη ανησυχία για τα επίπεδα υποστήριξης που απαιτούνται στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας για το επόμενο έτος έχει έλλειμμα άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο πρέπει να καλυφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης