Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Pistorius (Γερμανός υπ. Άμυνας) στο Κίεβο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Pistorius (Γερμανός υπ. Άμυνας) στο Κίεβο
Επιδιώκει να προσφέρει διαβεβαιώσεις σχετικά με την υποστήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της γερμανικής άμυνας έφτασε στην Ουκρανία σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη.
Ο Boris Pistorius, ο οποίος παραδέχθηκε πρόσφατα ότι η EE δεν θα καταφέρει να παραδώσει ένα εκατομμύριο οβίδες πυροβολικού και πυραύλους στην Ουκρανία ως τον Μάρτιο του 2024, έφτασε στο Κίεβο την Τρίτη με τρένο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Είναι κατανοητό ότι επιδιώκει να προσφέρει διαβεβαιώσεις σχετικά με την υποστήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του καθώς και με τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky..
Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα από τότε που ανέλαβε τον ρόλο του.

Το Κίεβο προετοιμάζεται για την αύξηση των ρωσικών επιθέσεων

Πρόκειται για μια επίσκεψη που πραγματοποιείται μετά την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στην Ουκρανία και καθώς το Κίεβο προετοιμάζεται για την αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας κατά τους επόμενους χειμερινούς μήνες.
Είναι η δεύτερη επίσκεψη του στο Κίεβο από τότε που ανέλαβε υπουργός Άμυνας στις αρχές του 2023 και έρχεται μία ημέρα μετά το απροειδοποίητο ταξίδι του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Το Βερολίνο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
O καγκελάριος Olaf Scholz δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να διατηρεί τη βοήθειά της προς το Κίεβο, επιμένοντας ότι "θα στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης