Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στον χρυσό, «έσπασε» ξανά το φράγμα των 2.000 δολαρίων

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στον χρυσό, «έσπασε» ξανά το φράγμα των 2.000 δολαρίων
Οι κεντρικές τράπεζες «στηρίζουν» το πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Εντυπωσιακή ανάκαμψη μετά το αρνητικό πρόσημο στις αρχές της εβδομάδας, κατέγραψε η τιμή του χρυσού, καθώς οι αγορές-μαμούθ από κεντρικές τράπεζες εκτόξευσαν τη ζήτηση στο πολύτιμο μέταλλο.
Την ίδια στιγμή, θετικά για τις τιμές λειτούργησε η ιδιότητα του «ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου» εν μέσω τεράστιας γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, αλλά και η ήπια υποχώρηση στο αμερικανικό δολάριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) ενισχύθηκε 21,30 δολάρια ή 1,07% και έκλεισε στα 2.001,60 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Οκτωβρίου 2023.
Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε συνολικά 2,2% και για τον Οκτώβριο 2023 σημείωσε κέρδη πάνω από 7%.
«Ο χρυσός παρουσιάζει ένα μοτίβο ισχυρής ζήτησης από την Ασία, με την Ινδία να εισάγει σημαντικά περισσότερο χρυσό τον Οκτώβριο από ό,τι είχε προβλεφθεί τον περασμένο μήνα», δήλωσε στο MarketWatch ο Peter Spina, πρόεδρος του GoldSeek.com. Οι εισαγωγές χρυσού στην Ινδία αυξήθηκαν τον Οκτώβριο σε υψηλό 31 μηνών καθώς «οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες διατήρησαν τα ισχυρά αγοραστικά τους συμφέροντα», δήλωσε.
«Συνδυάστε τα παραπάνω με την ελπίδα για μια αλλαγή στην πολιτική της Fed και ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, και θα δείτε ότι ο χρυσός βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να κάνει μια σημαντική κίνηση πάνω από τα 2.000$ και να φθάσει σε ιστορικά υψηλά». Μάλιστα, ο χρυσός έχει ήδη καταγράψει πρόσφατα τιμές-ρεκόρ σε νομίσματα εκτός του δολαρίου ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης