Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακοίνωσε τη διαθήκη του ο Buffett – «Είμαι καλά, αλλά παίζω στις καθυστερήσεις», παραδέχτηκε

Ανακοίνωσε τη διαθήκη του ο Buffett – «Είμαι καλά, αλλά παίζω στις καθυστερήσεις», παραδέχτηκε
Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Berkshire, ο Buffett, 93 ετών, έγραψε ότι «αισθάνομαι καλά, αλλά συνειδητοποιώ πλήρως ότι παίζω… καθυστερήσεις»
«Απολογιστική», αλλά και με διαθέσεις αυτοκριτικής ήταν η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της Berkshire, Warren Buffett, προς την εταιρεία, με τη Wall Street να βλέπει τον επενδυτή – θρύλο να ετοιμάζει την επόμενη ημέρα.
Ο Buffett είπε ότι η εταιρεία έχει τον κατάλληλο Διευθύνοντα Σύμβουλο για να τον διαδεχθεί και το κατάλληλο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς έκανε δωρεά 866 εκατομμυρίων δολαρίων από τη μετοχή της Berkshire σε τέσσερις φιλανθρωπίες της οικογένειας.
Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Berkshire, ο Buffett, 93 ετών, έγραψε ότι «αισθάνομαι καλά, αλλά συνειδητοποιώ πλήρως ότι παίζω… καθυστερήσεις».
Η Berkshire έχει προσδιορίσει τον αντιπρόεδρο της Berkshire, Greg Abel, ο οποίος ηγείται των μη ασφαλιστικών επιχειρήσεων της εταιρείας, ως πιθανό διάδοχο του Buffett.

Τα παιδιά του

Ο Buffett είπε επίσης ότι τα τρία παιδιά του, Howard, Susan και Peter Buffett, είναι εκτελεστές της διαθήκης του και θα είναι διαχειριστές του φιλανθρωπικού καταπιστεύματος που θα λάβει σχεδόν όλη την περιουσία του.
Αυτό φαίνεται να είναι μια νέα αποκάλυψη από τον Buffett.
«Τα τρία μου παιδιά είναι οι εκτελεστές της τρέχουσας διαθήκης μου καθώς και οι κατονομαζόμενοι διαχειριστές του φιλανθρωπικού καταπιστεύματος που θα λάβουν το 99% πλέον της περιουσίας μου σύμφωνα με τις διατάξεις της διαθήκης».
«Δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένοι για αυτή τη φοβερή ευθύνη το 2006, αλλά είναι τώρα.
Κατά τη διαχείριση της διαθήκης, οι τρεις πρέπει να ενεργούν ομόφωνα.
Λόγω της τυχαίας φύσης της θνησιμότητας, οι διάδοχοι πρέπει πάντα να ορίζονται».
Τα τρία παιδιά είναι ηλικίας 65 έως 70 ετών με τους Howard και Susan Buffett να είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Berkshire.
Ο Buffett άρχισε να δίνει τη μετοχή του στην Berkshire το 2006 και έκτοτε έχει δωρίσει περισσότερο από το ήμισυ του μεριδίου του στην εταιρεία.
Το μεγαλύτερο μέρος των δωρεών έχει πάει στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.
Ο Buffett κατέχει τώρα μερίδιο 15% στην Berkshire—περίπου 216.687 μετοχές Κατηγορίας Α και 344 μετοχές Κατηγορίας Β—που αξίζουν 118 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διανομή του πλούτου

Αντικατοπτρίζοντας την φιλοσοφία του, ο Buffett έγραψε ότι το καταπίστευμα θα ρευστοποιείται αυτόματα μετά μια δεκαετία περίπου.
Ο Buffett δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια μακροχρόνια φιλανθρωπία όπως το Ίδρυμα Ford.
Η άποψή του είναι ότι ο πλούτος του θα πρέπει να διανεμηθεί σχετικά σύντομα μετά το θάνατό του για να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπός του.
Ο Buffett μισεί τις γραφειοκρατίες και διευθύνει την Berkshire με ένα μικρό προσωπικό στα κεντρικά γραφεία στην Ομάχα.
«Τα παιδιά μου, μαζί με τον πατέρα τους, έχουν κοινή πεποίθηση ότι ο δυναστικός πλούτος, αν και νόμιμος και κοινός σε μεγάλο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είναι επιθυμητός.
Επιπλέον, είχαμε πολλές ευκαιρίες να παρατηρήσουμε ότι το να είσαι πλούσιος δεν σε κάνει ούτε σοφό ούτε κακό.
Συμφωνούμε επίσης ότι ο καπιταλισμός –όποιες κι αν είναι οι αδυναμίες του, συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων διαφορών στον πλούτο και στην πολιτική επιρροή που προσφέρει κάπως ιδιότροπα στους πολίτες του – έχει κάνει θαύματα και συνεχίζει να κάνει θαύματα».
«Το καταπίστευμα θα αυτορρευστοποιείται μετά από μια δεκαετία περίπου και θα λειτουργεί με ένα μικρό προσωπικό.
Στο μέτρο του δυνατού, θα χρηματοδοτηθεί από τις μετοχές της Berkshire.
«Μετά τον θάνατό μου, η διάθεση των περιουσιακών μου στοιχείων θα είναι ένα ανοιχτό βιβλίο – όχι «ευφάνταστα» καταπιστεύματα ή ξένες οντότητες για να αποφευχθεί ο δημόσιος έλεγχος, αλλά μάλλον μια απλή διαθήκη διαθέσιμη για επιθεώρηση στο Δικαστήριο της Κομητείας Ντάγκλας», κατέληξε ο Buffett.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης