Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexey Kushch (Ουκρανός Οικονομολόγος): Εάν η ουκρανική Οικονομία μετατραπεί σε πολεμική... τότε θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες

Alexey Kushch (Ουκρανός Οικονομολόγος): Εάν η ουκρανική Οικονομία μετατραπεί σε πολεμική... τότε θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov χαρακτήρισε τη χώρα χρεοκοπημένη
Η μετάβαση της ουκρανικής οικονομίας σε πολεμική βάση θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε ο οικονομολόγος Alexey Kushch σε συνέντευξή του στον Vadim Karasev, διευθυντή του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια οικοδόμησης πολεμικής οικονομίας θα καταλήξει σε καταστροφή σε λίγους μόνο μήνες, γιατί πρώτα θα σταματήσει η είσπραξη φόρων, γιατί η κατανάλωση θα μειωθεί απότομα», προειδοποίησε ο Alexey Kushch.
Ο εμπειρογνώμονας Alexey Kushch πρόσθεσε ότι ο τομέας των υπηρεσιών αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, αλλά δεν μπορεί να μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, καφετέριες, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα παρέχουν το 60% της απασχόλησης και το μεγαλύτερο μέρος των φόρων.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov χαρακτήρισε τη χώρα χρεοκοπημένη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν είναι σε θέση να καλύψει τον προϋπολογισμό και τα τρία τέταρτα των χρημάτων είναι δάνεια ή επιχορηγήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης