Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία πούλησε το πετρέλαιό της πάνω από τα 60 δολ. - Παταγώδης αποτυχία του πλαφόν

H Ρωσία πούλησε το πετρέλαιό της πάνω από τα 60 δολ. - Παταγώδης αποτυχία του πλαφόν
Η ΕΕ, οι χώρες της G7 και η Αυστραλία εισήγαγαν το πλαφόν τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο τον Δεκέμβριο 2022
Η Ρωσία έχει καταφέρει να πουλήσει σχεδόν όλο το πετρέλαιό της πολύ πάνω από το ανώτατο όριο τιμής των 60 δολαρίων το βαρέλι που έχει επιβάλει η Δύση, δήλωσε Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η ΕΕ, οι χώρες της G7 και η Αυστραλία εισήγαγαν το πλαφόν τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο τον περασμένο Δεκέμβριο, με στόχο να περιορίσουν τη δυνατότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
"Ακόμη και μη φιλικές χώρες σημειώνουν ότι το λεγόμενο ανώτατο όριο τιμών δεν έχει λειτουργήσει. Περισσότερο από το 99% του πετρελαίου διαπραγματεύεται πολύ πάνω από το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων το βαρέλι", δήλωσε ο Vladimir Furgalsky, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην Άνω Βουλή.
Η Ρωσία αναγκάστηκε να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου και πετρελαιοειδών αμέσως μετά την εισαγωγή του ανώτατου ορίου τιμών, καθώς αγωνιζόταν να βρει αρκετά πλοία για να μεταφέρει όλη την παραγωγή της.
Στη συνέχεια όμως κατάφερε να τοποθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της σε εγχώριους ή μη δυτικούς ξένους ναυλωτές, οι οποίοι δεν απαιτούν δυτική ασφαλιστική κάλυψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης