Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοιχτή παραδοχή ΝΑΤΟ: Υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς στην Ουκρανία – Δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου

Ανοιχτή παραδοχή ΝΑΤΟ: Υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς στην Ουκρανία – Δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου
Μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί το κράτος δικαίου στην Ουκρανία ζητεί το ΝΑΤΟ
Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Βορειοατλαντική Συμμαχία παραδέχεται ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα διαφθοράς στην Ουκρανία.
Για τον λόγο αυτό μάλιστα το ΝΑΤΟ ζήτησε από την ουκρανική ηγεσία επείγουσες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Να σημειωθεί ότι ΝΑΤΟ και Ουκρανία συμφώνησαν σε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει ενεργειακή ασφάλεια και εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Jens Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των δύο μερών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
«Σήμερα, εγκρίναμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συνεργασίας για το επόμενο έτος. Περιλαμβάνει ενεργειακή ασφάλεια, καινοτομία και διαλειτουργικότητα», δήλωσε ο Stoltenberg.
Στη συνάντηση, είπε, οι πλευρές συζήτησαν τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να αναλάβει το Κίεβο για να έρθει πιο κοντά στη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της «αναθεώρησης του συστήματος για αμυντικές προμήθειες και επίσης του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών πληροφοριών τους».
«Συζητήσαμε επίσης την πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη. Τώρα έχουμε υποβάλει συστάσεις για τις μεταρρυθμίσεις της Ουκρανίας.
Συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς, της ενίσχυσης του κράτους δικαίου και της υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης