Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραγουάη: Καθαίρεσαν στέλεχος της κυβέρνησης επειδή υπέγραψε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της ... Καϊλάσα

Παραγουάη: Καθαίρεσαν στέλεχος της κυβέρνησης επειδή υπέγραψε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της ... Καϊλάσα
Kαθαιρέθηκε από το αξίωμά του επειδή υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με μια χώρα που… δεν υπάρχει
Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Παραγουάης καθαιρέθηκε από το αξίωμά του επειδή υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας, που προέβλεπε τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με μια χώρα που… δεν υπάρχει.
Ο Arnaldo Chamorro, πρώην προσωπάρχης του υπουργείου Γεωργίας, ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους την καθαίρεσή του.
Εξήγησε ότι η αιτία ήταν ότι τον Οκτώβριο υπέγραψε μια συμφωνία με εκπροσώπους των «Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα», ενός ανύπαρκτου νησιού βορείως της Νότιας Αμερικής.
«Ήρθαν και εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν την Παραγουάη. Παρουσίασαν πολλά σχέδια, τους ακούσαμε και ιδού» είπε ο Τσαμόρο, παραδεχόμενος ότι τον εξαπάτησαν.
Οι δύο «απεσταλμένοι» έγιναν μάλιστα δεκτοί για λίγο από τον υπουργό Carlos Jimenez.
Στο μνημόνιο, που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου, ο Chamorro «συγχαίρει τον εντιμότατο Nitianada Paramisaw, τον ηγεμόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα και εκτιμά τη συμβολή του στον ινδουισμό, την ανθρωπότητα και τη Δημοκρατία της Παραγουάης».
Συνιστά «η κυβέρνηση της Παραγουάης να επιδιώξει ενεργά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Καϊλάσα και στηρίζει την ένταξη τους σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και στα Ηνωμένα Έθνη».
Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, ο «εντιμότατος ηγεμόνας» της Καϊλάσα είναι στην πραγματικότητα ένας Ινδός, καταζητούμενος στη χώρα του.
Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «διαδικαστικά λάθη» του στελέχους του, τονίζοντας ότι το εν λόγω έγγραφο «δεν μπορεί να θεωρείται επίσημο» γιατί συντάχθηκε «χωρίς έγκριση (…) και χωρίς την απαιτούμενη δικαιοδοσία».
Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν έχει «καμία νομική ή διοικητική υποχρέωση» απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης