Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ukrayinska Pravda: Μοιρασμένες στη... μέση οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετά τη μετωπική σύγκρουση Zelensky - Zaluzhny

Ukrayinska Pravda: Μοιρασμένες στη... μέση οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετά τη μετωπική σύγκρουση Zelensky - Zaluzhny
Ο Economist χαρακτήρισε πολύ τεταμένες τις σχέσεις των δύο ηγετών, αν και το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας αρνείται την ύπαρξη σύγκρουσης
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky, σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, επικοινωνεί με τους διοικητές των ουκρανικών στρατευμάτων, παρακάμπτοντας τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Οι σχέσεις των δύο φαίνεται πως έχουν πια οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο...
Μάλιστα, πηγές της δημοσίευσης υποστηρίζουν ότι ο Zelensky χώρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε «καλούς» και «κακούς» στρατιώτες, με τη δεύτερη ομάδα να περιλαμβάνει τον Zaluzhny ο οποίος λαμβάνει πληροφορίες όχι απευθείας από τον πρόεδρο, αλλά από υφισταμένους.
Μεταξύ των στρατιωτικών διοικητών που απολαμβάνουν την εύνοια του Zelensky είναι ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, Alexander Syrsky, και ο αρχηγός της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Nikolai Oleshchuk.
Σύμφωνα με πηγές, αυτή η κατάσταση αποθαρρύνει τον Ζαλούζνι και τον εμποδίζει να διοικήσει ολόκληρο τον στρατό.
Η σύγκρουση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny κλιμακώθηκε μετά την απόλυση διεφθαρμένων στρατιωτικών επιτρόπων και την εκκαθάριση των περιφερειακών στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στρατολόγησης.
Τα μέτρα αυτά, αν και ελήφθησαν θετικά από πολιτική άποψη, οδήγησαν σε αστάθεια στον στρατιωτικό τομέα. 
Οι εντάσεις μεταξύ Zelensky και Zaluzhny έγιναν εμφανείς στις αρχές Νοεμβρίου, όταν ο Zaluzhny , σε συνέντευξή του σε βρετανικό έντυπο, περιέγραψε την κατάσταση στις σχέσεις με τη Ρωσία ως αδιέξοδο, ενώ ο Zelensky δεν συμφωνούσε με αυτή την άποψη και συνέχιζε το αφήγημα του περί επικράτησης των Ουκρανών. Ο Economist χαρακτήρισε πολύ τεταμένες τις σχέσεις των δύο ηγετών, αν και το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας αρνείται την ύπαρξη σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης