Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι Ρώσοι στρατιωτικοί διέψευσαν την αντίληψη ότι ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός είναι άτρωτος

Putin: Οι Ρώσοι στρατιωτικοί διέψευσαν την αντίληψη ότι ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός είναι άτρωτος
Σε ειδική τελετή, ο Putin τίμησε Ρώσους στρατιωτικούς 
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί διέψευσαν πλήρως την αντίληψη ότι ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός είναι άτρωτος κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία (όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή), δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σε τελετή αφιερωμένη στην Ημέρα των Ηρώων της Πατρίδας.
Σήμερα, ο αρχηγός του κράτους απονέμει σε αρκετούς στρατιωτικούς χρυσά αστέρια του Ήρωα της Ρωσίας, σύμφωνα με το TASS.
"Πρόκειται για ανθρώπους από τις πιο διαφορετικές περιοχές της χώρας μας - από την Καρέλια μέχρι την περιοχή Πριμόρσκι, ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, και όλοι τους, ώμο με ώμο, υπερασπίζονται την κοινή, ενωμένη πατρίδα.
Ενήργησαν γενναία και θαρραλέα ως μέρος των ομάδων εφόδου, οι διοικητές - ανάμεσά τους πολύ νέοι άνθρωποι - έδειξαν το σθένος τους, μερικές φορές παρά τις πληγές τους, οδήγησαν τις μονάδες τους, κατέστρεψαν άρματα μάχης, άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού του εχθρού, συμπεριλαμβανομένων και αυτών δυτικής παραγωγής. Κατέρριψαν πλήρως τον μύθο του άτρωτου τους", δήλωσε ο Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμώμενοι "χρησιμοποίησαν με επιτυχία και επιδεξιότητα σύγχρονες τεχνολογίες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, διακινδύνευσαν τη ζωή τους για τη διάσωση και την εκκένωση τραυματισμένων συντρόφων" για την εκπλήρωση των πολεμικών τους αποστολών.
"Όλοι όσοι λαμβάνουν σήμερα το βραβείο επέδειξαν εξαιρετική γενναιότητα. Σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας προς τη χώρα σας", κατέληξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης