Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Η επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου δεν δικαιολογεί την άμετρη και συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων

Lavrov (Ρωσία): Η επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου δεν δικαιολογεί την άμετρη και συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων
Τα ισραηλινά τανκ δίνουν μάχη στο κέντρο της Khan Younis την Κυριακή, σε μια νέα μεγάλη ώθηση στην καρδιά της κύριας πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε την Κυριακή 10/12 ότι δεν είναι αποδεκτό το Ισραήλ να χρησιμοποιεί την τρομοκρατική επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου ως δικαιολογία για τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού και ζήτησε διεθνή παρακολούθηση επί τόπου στη Γάζα.
Τα ισραηλινά τανκ δίνουν μάχη στο κέντρο της Khan Younis την Κυριακή, σε μια νέα μεγάλη ώθηση στην καρδιά της κύριας πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αποτυχημένη πολιτική των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Vladimir Putin έχει επανειλημμένα κατηγορήσει για τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Hams την αποτυχημένη πολυετή διπλωματία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ενώ στοχεύει να τοποθετήσει τη Ρωσία ως σημαντικό παράγοντα με δεσμούς με όλους τους σημαντικούς παράγοντες στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας φιλοξένησε ομολόγους του από τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, για να συζητήσουν τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas, είχε ξεκαθαρίσει πως η Ρωσία καταδικάζει κάθε μορφή τρομοκρατίας, αλλά ότι "η τρομοκρατία πρέπει να καταπολεμηθεί με μεθόδους που δεν ισοδυναμούν με συλλογική τιμωρία και δεν έρχονται σε αντίθεση, ή «για να το θέσω ωμά», όπως είπε, «παραβιάζουν αγρίως τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Μακροπρόθεσμη λύση

Ο Lavrov είχε τονίσει επίσης την ανάγκη να εμπλακούν οι χώρες της περιοχής στην αναζήτηση μιας μακροπρόθεσμης ισραηλινο-παλαιστινιακής διευθέτησης, προσθέτοντας ότι "κατανοούν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πώς να επιτευχθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλους".
Η ομάδα - που αποτελείται από εκπροσώπους της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Ινδονησίας, της Νιγηρίας, του Κατάρ, της Ιορδανίας και των Παλαιστινιακών Εδαφών - έχει ήδη επισκεφθεί την Κίνα και την Τετάρτη ταξιδεύει στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Πολιτική λύση στο Παλαιστινιακό

Επίσης, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ανώτερο Παλαιστίνιο αξιωματούχο Hussein al-Sheikh για να συζητήσουν την πολεμική ανάφλεξη στη Γάζα και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι δύο ηγέτες, «Επιβεβαιώσαμε την κοινή μας θέση να αποτρέψουμε τη ζημιά στους αμάχους από όλες τις πλευρές, να προωθήσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός, το άνοιγμα ασφαλών διαδρόμων και όχι τον εκτοπισμό του παλαιστινιακού λαού από την πατρίδα του», όπως έγραψε ο al-Sheikh, ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στο X (πρώην Twitter).
Είπε ότι και οι δύο συμφώνησαν ότι «μια πολιτική λύση βασισμένη στη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση», καθώς και να αναλάβουν «κοινή δράση» σε διεθνές επίπεδο για την επίτευξη αυτών των συνδυασμένων στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης