Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαρόκο: Οι χιλιάδες πολίτες καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τους δεσμούς της με το Ισραήλ λόγω των εγκλημάτων στη Γάζα

Μαρόκο: Οι χιλιάδες πολίτες καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τους δεσμούς της με το Ισραήλ λόγω των εγκλημάτων στη Γάζα
Ογκώδεις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ραμπάτ
Χιλιάδες Μαροκινοί που κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες βγήκαν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στους δρόμους της πρωτεύουσας Ραμπάτ, καλώντας την κυβέρνηση να διακόψει τους δεσμούς της με το Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων αμάχων.
Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα έχουν προσελκύσει επανειλημμένα χιλιάδες ανθρώπους στο Μαρόκο από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από δύο μήνες, με επικεφαλής κυρίως παναραβικές και ισλαμιστικές ομάδες.
Η πορεία της Κυριακής (10/12) με περίπου 3.000 διαδηλωτές ήταν η πρώτη που έγινε υπό την ηγεσία του PJD, του μεγαλύτερου ισλαμιστικού κόμματος του Μαρόκου, το οποίο ηγήθηκε της εκλεγμένης κυβέρνησης από το 2011 έως το 2021, ένα σημάδι ότι το κίνημα γίνεται όλο και πιο ηχηρό στην αντιπολίτευση.
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Η Παλαιστίνη δεν πωλείται», «Η αντίσταση προχωράει προς τη νίκη και την απελευθέρωση" και "ο λαός θέλει να σταματήσει η εξομάλυνση», αναφερόμενοι στην πολιτική του Μαρόκου και άλλων αραβικών κρατών να εξομαλύνουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ.
Το Ισραήλ δεσμεύτηκε να εξοντώσει τη Hamas, η οποία κυβερνά τη Γάζα από το 2007, αφού μέλη της Hamas παραβίασαν τον φράχτη στις 7 Οκτωβρίου και έκαναν επιδρομή σε ισραηλινές πόλεις, πυροβολώντας οικογένειες μέσα στα σπίτια τους, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας 240 ομήρους.
Από τότε, οι υγειονομικές αρχές της Γάζας λένε ότι τουλάχιστον 17.700 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα, ενώ χιλιάδες άλλοι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί κάτω από τα ερείπια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης