Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποτονικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες - O DAX -0,1%

Υποτονικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες - O DAX -0,1%
Υποτονικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαικά χρηματιστήρια
Υποτονικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζων.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,1% στις 16.740 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 7.527 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.540 με άνοδο 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί 0,3% στις 30.308 μονάδες. 
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,2% στις 10.203 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρέμεινε αμετάβλητος, αφού την Παρασκευή ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι μετοχές των πρώτων υλών  υποχώρησαν κατά 1,5%, οδηγώντας τις κλαδικές πτώσεις, καθώς οι τιμές των περισσότερων μετάλλων κινήθηκαν χαμηλότερα έναντι ενός ισχυρότερου δολαρίου.
Με τα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων να βρίσκονται στο επίκεντρο, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα θα παρακολουθούνται στενά για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ετυμηγορίες για τα επιτόκια από τη Fed την Τετάρτη και την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Στο ταμπλό

Μεταξύ των επιμέρους μετοχών, η Encavis υποχώρησε κατά 4,4%,  μετά την υποβάθμιση από τη Morgan Stanley του γερμανικού παραγωγού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε "underweight" από "equal-weight".
Η Schibsted σημείωσε άλμα 8,1% αφού ο νορβηγικός όμιλος μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει μη δεσμευτική συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων του στα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης στην Tinius Trust.

Πληθωρισμός 3,1% στις ΗΠΑ

Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) για όλα τα είδη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2023, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.
Τον Οκτώβριο, ο δείκτης ήταν 3,2%.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,1%.
Ο δομικός δείκτης, στο οποίο εξαιρούνται οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 4% ετησίως τον Νοέμβριο, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,9% τους τελευταίους 12 μήνες και οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 5,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης