Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τσεχία δεν αποκλείει έναν πόλεμο δυτικών χωρών με Ρωσία: «Είμαστε ικανοί, μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»

Η Τσεχία δεν αποκλείει έναν πόλεμο δυτικών χωρών με Ρωσία: «Είμαστε ικανοί, μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, η σύγκρουση μπορεί να αποφευχθεί αν οι «δυτικοί δείξουν ότι δεν εκφοβίζονται»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας Karel Rzechka δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός πολέμου μεταξύ δυτικών χωρών και Ρωσίας.
«Ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι απλά ένα σενάριο, αν και εκτιμούμε ότι δεν είναι εύλογος αυτή τη στιγμή», είπε σε μια διάσκεψη στην Πράγα με τίτλο «Έτοιμοι για μάχη;»
Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων CTK , η σύγκρουση μπορεί να προκύψει στο πλαίσιο μιας κλιμάκωσης της έντασης, αν και κανείς δεν θέλει να γίνει πράξη.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, η σύγκρουση μπορεί να αποφευχθεί αν οι «δυτικοί δείξουν ότι δεν εκφοβίζονται».
"Η Ρωσία πρέπει πραγματικά να δει ότι έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν μιλάμε για κάποιου είδους δήλωση.
Πρέπει πραγματικά να δει ότι είναι άσκοπο [να μπούμε σε σύγκρουση]", είπε σχετικά ο Rzechka.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός μεταμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν ακόμη πιο έντονο και παρατεταμένο πόλεμο», υποστήριξε ο Rzechka.
Κάλεσε για στήριξη στην Ουκρανία και τόνισε τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας αυτής της χώρας.
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Zakharova, τόνισε προηγουμένως ότι η Ρωσία καταδικάζει έντονα «την ολοένα και πιο επιθετική και πολεμική ρητορική δυτικών αξιωματούχων που δεν διστάζουν να κάνουν προκλητικές δηλώσεις για το θέμα της ουκρανικής σύγκρουσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης