Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν έναν στρατηγό στην Ουκρανία για να ελέγξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν έναν στρατηγό στην Ουκρανία για να ελέγξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας
Το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ενεργούς επίθεσης, χρησιμοποιώντας είτε χερσαίες δυνάμεις είτε πλήγματα μεγάλης εμβέλειας, για να προσελκύσει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των New York Times, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμβουλεύουν την Ουκρανία να αλλάξει τη στρατιωτική της στρατηγική μετά από μια σειρά αποτυχημένων επιθέσεων.
Αμερικανοί αξιωματούχοι συνιστούν στο Κίεβο να επικεντρωθεί στην άμυνα αντί να προσπαθεί να ελέγξει το 20% των εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Η στρατηγική που προτείνουν οι Αμερικανοί περιλαμβάνει το χτύπημα της Κριμαίας και του ρωσικού εδάφους, την ανάπτυξη της δικής της στρατιωτικής παραγωγής στην Ουκρανία και την ενίσχυση των αμυντικών θέσεων.
Στόχος αυτών των ενεργειών είναι να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη Μόσχα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις έως το 2025, αν και δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς όροι αυτών των διαπραγματεύσεων.
Με τη σειρά της, η ουκρανική πλευρά φέρεται να έχει άλλα σχέδια. Το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ενεργούς επίθεσης, χρησιμοποιώντας είτε χερσαίες δυνάμεις είτε πλήγματα μεγάλης εμβέλειας, για να προσελκύσει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας. 
Αυτή τη στιγμή, Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι φέρεται να εργάζονται ενεργά για τη διαμόρφωση μιας τελικής στρατηγικής μάχης. Ένας Αμερικανός στρατηγός θα φτάσει στο Κίεβο για μεγάλο χρονικό διάστημα για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης