Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι hackers επιτέθηκαν σε τηλεπικοινωνίες και τράπεζες της Ουκρανίας

Ρώσοι hackers επιτέθηκαν σε τηλεπικοινωνίες και τράπεζες της Ουκρανίας
Η υποδομή πληροφορικής της Kyivstar, του μεγαλύτερου παρόχου δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας, "καταστράφηκε εν μέρει"
Ρώσοι, όπως όλα δείχνοουν, hackers επιτέθηκαν σε τηλεπικοινωνίες και τράπεζες της Ουκρανίας.
Η υποδομή πληροφορικής της Kyivstar, του μεγαλύτερου παρόχου δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας, "καταστράφηκε εν μέρει" από μεγάλη επίθεση χάκερ την Τρίτη, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Oleksandr Komarov στην εθνική τηλεόραση.
Ο Komarov ανέφερε ότι "η επίθεση κατέστρεψε σημαντικά την υποδομή (πληροφορικής), περιόρισε την πρόσβαση, δεν μπορούσαμε να την αντιμετωπίσουμε σε εικονικό επίπεδο, οπότε κλείσαμε την Kyivstar φυσικά για να περιορίσουμε την πρόσβαση του εχθρού".
Δεν είναι σαφές ποιοι ήταν οι χάκερς σε αυτό το σημείο, αλλά ο ανταποκριτής της Kyiv Post, Jason Jay Smart, έγραψε στο X ότι υπήρξαν "σημαντικές" κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία στις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες σήμερα.
Η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση της διακοπής και συνεργάζεται με τις αρχές.
Την ίδια ώρα, ο συνιδρυτής της Monobank, ενός μεγάλου ουκρανικού συστήματος πληρωμών, δήλωσε ότι η εταιρεία του αντιμετώπιζε μια επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS), αλλά ότι όλα ήταν "υπό έλεγχο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης