Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελάχιστες διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού, παραμένει κάτω από 2.000 δολάρια

Ελάχιστες διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού, παραμένει κάτω από 2.000 δολάρια
Δεν επωφελήθηκε από την πτώση στο δολάριο
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν αμετάβλητη σε ημερήσια βάση, έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δεν επωφελήθηκε από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο δείκτης ICE US Dollar Index σημείωσε πτώση, σε κάτω από 104 μονάδες.
Παρόλα αυτά, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 50 σεντς και έκλεισε στα 1.993,20 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε συνολικά 3,6%.
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου, το πολύτιμο μέταλλο έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 2.151,20 δολαρίων, εν μέσω προσδοκιών για τέλος της νομισματικής σύσφιξης των μεγάλων κεντρικών τραπεζών (συγκεκριμένα, από τη Federal Reserve) αλλά και σε μία περίοδο που η γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχει κυριεύσει τον πλανήτη.
Ωστόσο, οι επενδυτές προσπάθησαν να κατοχυρώσουν τα ισχυρά κέρδη με αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρήσει σημαντικά εντός των επόμενων ημερών.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέταλλα, σήμερα 12/12, το ασήμι Μαρτίου υποχώρησε 0,042 δολάρια στα 22,906 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός έκλεισε στα 3,7875 δολάρια η λίβρα (+0,0070).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης