Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ για απόφαση ΟΗΕ: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη

Ισραήλ για απόφαση ΟΗΕ: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη
Ο Cohen επανέλαβε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα είναι δώρο στη Hamas
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα «με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη», δήλωσε την Τετάρτη (13/12) ο υπουργός Εξωτερικών Eli Cohen, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που καλεί σε κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Tim Watts στη Δυτική Ιερουσαλήμ, ο Cohen επανέλαβε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα είναι δώρο στη Hamas «και θα της επιτρέψει να επιστρέψει και να απειλήσει τους κατοίκους του Ισραήλ».
Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση Netanyahu, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ χάνει την υποστήριξη του σε όλο τον κόσμο, καθώς και ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να ενισχύσει και να αλλάξει» την κυβέρνησή του.
«Αυτή είναι η πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ», επεσήμανε σχετικά ο Biden σε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Netanyahu «δεν θέλει μια λύση δύο κρατών».
Yπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 18.608 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 50.594 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.
Ο αριθμός των νεκρών από την πλευρά του Ισραήλ στην επίθεση της Hamas ανήλθε σε 1.200, ενώ περίπου 139 πολίτες παραμένουν αιχμάλωτοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης