Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Η Viola Amherd νέα πρόεδρος της χώρας

Ελβετία: Η Viola Amherd νέα πρόεδρος της χώρας
Η νέα πρόεδρος Amherd εκπροσωπεί το Κεντρώο κόμμα στην συμμαχία, η οποία κυβερνά με συναίνεση
Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα τη νέα πρόεδρο και τη σύνθεση της κυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η νυν υπουργός Άμυνας Viola Amherd θα αναλάβει πρόεδρος από τον Ιανουάριο, αντικαθιστώντας τον Alain Berchet στο τιμητικό αξίωμα στο οποίο εναλλάσσονται τα μέλη της κυβέρνησης σε ετήσια βάση.
Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε επίσης υπέρ της εκλογής του Beat Jans στο επταμελές υπουργικό συμβούλιο ως διαδόχου του Berchet, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί στο τέλος του έτους. Άλλα μέλη της διακομματικής κυβέρνησης επανεξελέγησαν για νέα τετραετή θητεία.
Οι ισορροπίες στην ελβετική κυβέρνηση δεν θα αλλάξουν μετά τη μετατόπιση προς τα δεξιά στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς ο Jans προέρχεται όπως και ο Berchet από το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Επανεξελέγη επίσης στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών η υπουργός Δικαιοσύνης Ελίζαμπεθ Baum Snyder.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ignatius Cassis και η υπουργός Οικονομικών Karin Keller-Sutter, αμφότεροι από τους κεντροδεξιούς Ελεύθερους Φιλελεύθερους, παραμένουν επίσης στις θέσεις τους.
Ο υπουργός Μεταφορών Albert Rosetti και ο υπουργός Οικονομικών Guy Parmelin από το Λαϊκό Κόμμα της Ελβετίας, επίσης επανεξελέγησαν.
Η νέα πρόεδρος Amherd εκπροσωπεί το Κεντρώο κόμμα στην συμμαχία, η οποία κυβερνά με συναίνεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης