Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Στην επόμενη φάση του πολέμου θα μπει στο στόχαστρο η ηγεσία της Hamas με χτυπήματα ακριβείας

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Στην επόμενη φάση του πολέμου θα μπει στο στόχαστρο η ηγεσία της Hamas με χτυπήματα ακριβείας
«Χειρουργικά» χτυπήματα ζητούν οι ΗΠΑ από το Ισραήλ για την επόμενη φάση της σύγκρουσης με τη Hamas
Ο πόλεμος στη Γάζα θα μεταβεί σε μια νέα φάση που θα επικεντρώνεται στην ακριβή στόχευση της ηγεσίας της Hamas και σε επιχειρήσεις που καθοδηγούνται από τις μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε την Παρασκευή (15/12) στο Ισραήλ ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
Το Ισραήλ δέχεται αυξανόμενη παγκόσμια πίεση να μειώσει τις απώλειες αμάχων σε μια επίθεση που σκότωσε σχεδόν 19.000 Παλαιστίνιους πολίτες μετά την επίθεση της Hamas που σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Για το λόγο αυτό, ο Sullivan τόνισε ότι θα χρειαστούν μήνες για να επιτευχθούν οι στόχοι του Ισραήλ στον πόλεμο, αλλά ότι οι μάχες θα συνεχιστούν σε φάσεις, με μια εγκατάλειψη της εκστρατείας έντονων βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων.
Ωστόσο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου -ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas αργότερα την Παρασκευή- δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αλλαγής της έντασης και της τακτικής του πολέμου.
«Οι συνθήκες και ο χρόνος για αυτό ήταν προφανώς ένα θέμα συζήτησης που είχα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, τους στρατιωτικούς ηγέτες του Ισραήλ και τον Υπουργό Άμυνας» διευκρίνισε, αποφεύγοντας έτσι να δώσει τις σχετικές συνομιλίες στη δημοσιότητα.
Μάλιστα, ο Sullivan αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να σταματήσουν τη στρατιωτική βοήθεια, εάν ο πόλεμος δεν εισέλθει σε φάση χαμηλότερης έντασης με λιγότερες απώλειες αμάχων, λέγοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί συμφωνία ήταν η συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης