Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hofman (Αρχηγός βελγικού στρατού): Μετά την Ουκρανία o Putin θα επιτεθεί στη Μολδαβία και τις Βαλτικές χώρες

Hofman (Αρχηγός βελγικού στρατού): Μετά την Ουκρανία o Putin θα επιτεθεί στη Μολδαβία και τις Βαλτικές χώρες
«Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να προετοιμαστεί και να καταστήσει σαφές ότι μπορεί να αμυνθεί» τονίζει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Βελγίου
Μετά την Ουκρανία, οι επόμενοι στόχοι του Κρεμλίνου θα μπορούσαν να είναι η Μολδαβία και οι χώρες της Βαλτικής, προειδοποίησε ο αρχηγός του βελγικού στρατού Michel Hofman.
Η Ρωσία «έχει ήδη δείξει ότι έχει τη θέληση να επιτεθεί σε έναν γείτονα», είπε ο Hofman στο βελγικό ειδησεογραφικό δίκτυο VRT ενώ επισκεπτόταν Βέλγους στρατιώτες που σταθμεύουν στη Ρουμανία. Η γλώσσα του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin «είναι πάντα διφορούμενη. Είναι απολύτως πιθανό να έχουν και άλλες ιδέες αργότερα. Είτε στο νότο στη Μολδαβία είτε στα κράτη της Βαλτικής», τόνισε σχετικά.
«Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να προετοιμαστεί και να καταστήσει σαφές ότι μπορεί να αμυνθεί» και ότι «θα... αντεπιτεθεί εάν χρειαστεί», δήλωσε ο Hofman, ο οποίος είναι ο αρχηγός των βελγικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Ρωσία θα αναγεννήσει την πολεμική μηχανή της

Αναφορικά με τη μακροχρόνια στρατηγική της Μόσχας, ο Hofman υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει στραφεί στην πολεμική βιομηχανία.
Ακόμη και αν οι δυνάμεις της Μόσχας φαίνονται αποδυναμωμένες αυτή τη στιγμή λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου εναντίον της Ουκρανίας, αυτή η αδυναμία είναι «προσωρινή», επεσήμανε.
Εάν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο, «θα αναγεννήσει τελικά την πολεμική μηχανή και θα ξαναχτίσει τις ένοπλες δυνάμεις της», προειδοποίησε ο αρχηγός του στρατου.
Σημειώνεται ότι η Μολδαβία γειτνιάζει με την Ουκρανία και μια από τις περιφέρειές της - η Υπερδνειστερία - υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο.
Λειτουργεί ως μη αναγνωρισμένο κράτος από την πτώση της ΕΣΣΔ, διατηρώντας στη σημαία του το σφυροδρέπανο της εποχής της ΕΣΣΔ και χρησιμοποιεί τα ρωσικά ως επίσημη γλώσσα

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης