Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Ξένο δάκτυλο βλέπει ο πρόεδρος Vucic πίσω από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης

Σερβία: Ξένο δάκτυλο βλέπει ο πρόεδρος Vucic πίσω από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης
Ανυποχώρητοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ζητούν επανάληψη των εκλογών
Η σερβική αντιπολίτευση δεν ικανοποιείται πλέον με την επανάληψη των εκλογών στον δήμο του Βελιγραδίου αλλά ζητάει να επαναληφθούν και οι βουλευτικές όπως και οι περιφερειακές εκλογές στην Βοϊβοντίνα.
Αυτό ανακοίνωσε ο Miroslav Aleksić ένας εκ των ηγετών του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» συμπληρώνοντας ότι είναι καιρός να αντιδράσει η διεθνής κοινότητα.
Ο Miroslav Aleksić και η Marinika Tepić οι οποίοι ηγούνται του συνασπισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιούν από προχθές απεργία πείνας εντός του κτηρίου όπου στεγάζεται η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Μπροστά από το κτήριο για τρίτο κατά σειρά βράδυ πραγματοποιήθηκε απόψε νέα συγκέντρωση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί σε 28 εκλογικά τμήματα - από τα 8270 συνολικά- όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες και αναφέρει ότι είναι αναρμόδια για να εξετάσει το αίτημα της αντιπολίτευσης για επανάληψη των εκλογών.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić με βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο δηλώνει ότι οι εκλογές ήταν δημοκρατικές και βλέπει «ξένο δάκτυλο» πίσω από τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης.
«Πολλοί ξένοι που θα ήθελαν να επιβάλουν δικές τους λύσεις, ώστε να κάνουν την Σερβία "μπανανία" , δεν θα πετύχουν στις προθέσεις τους. […] Θα υπερασπιστούμε την εκλογική βούληση του λαού και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό» διαμηνύει ο Aleksandar Vučić.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης