Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό στην Πράγα: Φοιτητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 15 άτομα, δεκάδες οι τραυματίες - Εικόνες σοκ - Αυτοκτόνησε ο δράστης

Μακελειό στην Πράγα: Φοιτητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 15 άτομα, δεκάδες οι τραυματίες - Εικόνες σοκ - Αυτοκτόνησε ο δράστης
Δράστης του μακελειού είναι ο David Kozak, ένας 24χρονος φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.
(upd) Απολογισμός σοκ από την ένοπλη επίθεση φοιτητή στην Πράγα ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα, τραυματίζοντας ακόμα δεκάδες άλλους (γίνεται λόγος για 30 άτομα) ενώ λίγο πριν συλληφθεί έβαλε τέλος και στην ίδια του τη ζωή.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης 21/12 ο δράστης είχε δολοφονήσει μάλιστα και τον πατέρα του πριν μεταβεί στο Πανεπιστήμιο και σκορπίσει το χάος.
Το μακελειό έλαβε χώρα στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα ενώ όπως αναφέρουν οι Αρχές της χώρας, οι 9 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με τους φόβους να εντείνονται για νέους νεκρούς.
Πηγές που επικαλούνται τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι το όνομα του δράστη είναι David Kozak και ήταν φοιτητής του Πανεπιστημίου.

Βίντεο που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media, δείχνουν πολίτες να τρέχουν έντρομοι στη Γέφυρα του Καρόλου και σε άλλα σημεία της τσεχικής πρωτεύουσας.
Οι αρχές ανέφεραν ότι η πλατεία Γιάνα Πάλαχ και η γύρω περιοχή έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Η στιγμή που ο μακελάρης πυροβολεί τους φοιτητές

Εντωμεταξύ σε νέο βίντεο-ντοκουμέντοπου δημοσιεύθηκε από την Πράγα, ο μακελάρη του Charles University καταγράφεται να πυροβολά αδιακρίτως στη στέγη ενός κτηρίου.
Όπως φαίνεται από το σχετικό πλάνο ο δράστης φέρει ένα αυτόματο όπλο, και πυροβολά όχι μόνο άτομα μέσα στο πανεπιστήμιο, αλλά και περαστικούς.

 



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών σπουδαστών όλα έγιναν στον 4ο όροφο σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της Πράγας.
Εν τω μεταξύ ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες του φερόμενου δράστη, να βρίσκεται στην οροφή του πανεπιστημίου και να σημαδεύει με το πυροβόλο όπλο του τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από το σημείο.

 

DELTIO-18_2023-12-21_17.57.36_frame_56340-1024x576.jpeg

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τσέχος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τσεχίας P. Pavel δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.
«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα... Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Pavel, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

000_348M7JM-768x524.jpg
Για το μακελειό έγραψε σχετικό tweet και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής der Leyen, με ανάρτησή της στο Χ.

«Συγκλονισμένοι από την παράλογη βία των πυροβολισμών που στοίχισαν πολλές ζωές σήμερα στην Πράγα. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και στον τσεχικό λαό στο σύνολό του. Στεκόμαστε και θρηνούμε μαζί σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης