Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δεν είμαι μαθητής του Hitler» - Ο Trump υπερασπίζεται τη δήλωση για το «ξένο αίμα», η παράνομη μετανάστευση «καταστρέφει χώρες»

«Δεν είμαι μαθητής του Hitler» - Ο Trump υπερασπίζεται τη δήλωση για το «ξένο αίμα», η παράνομη μετανάστευση «καταστρέφει χώρες»
Η μετανάστευση είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στην κούρσα του 2024 για τον Λευκό Οίκο και είναι ένας τομέας όπου οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι τα πηγαίνουν καλύτερα από τους ομολόγους τους Δημοκρατικούς
Σάλος έχει προκληθεί από τις τελευταίες δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με πλήθος αριστερών να τον φωνάζουν Hitler, επειδή είπε ότι οι παράνομοι μετανάστες «δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας» κατά τη διάρκεια πρόσφατης προεκλογικής συγκέντρωσης.
Ενώ εμφανιζόταν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Hugh Hewitt, ο Trump ρωτήθηκε εάν γνώριζε ότι ο Hitler χρησιμοποίησε παρόμοια φράση για να υποδηλώσει ότι «το εβραϊκό αίμα δεν μπορεί να είναι μέρος του γερμανικού αίματος».
«Όχι, ούτε εγώ ήξερα ότι το είπε ο Hitler», είπε, προσθέτοντας «ποτέ δεν διάβασα το Mein Kampf», αναφερόμενος στο βιβλίο του Hitler που γράφτηκε κατά τη φυλάκισή του τη δεκαετία του 1920 και μεταφράστηκε ως «Ο αγώνας μου» στα αγγλικά.
"Είπαν ότι διάβασα το Mein Kampf.
Αυτοί είναι άνθρωποι αποτελούν παραπληροφόρηση", είπε ο Trump.
Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν ο Trump εννοούσε κάτι ρατσιστικό με τα σχόλια του «αίματος», στα οποία ο Trump είπε «Αγαπητέ όχι».
"Δεν ξέρω τίποτα για τον Hitler.
Δεν είμαι μαθητής του.
Δεν διάβασα ποτέ τα έργα του.
Λένε ότι είπε κάτι για το αίμα.
Ούτε το είπε όπως το είπα εγώ", συνέχισε ο Trump.
"Είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος δήλωσης.
Αυτό που λέω όταν μιλάω για ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας είναι ότι καταστρέφουν τη χώρα μας."
Η μετανάστευση είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στην κούρσα του 2024 για τον Λευκό Οίκο και είναι ένας τομέας όπου οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι τα πηγαίνουν καλύτερα από τους ομολόγους τους Δημοκρατικούς.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Monmouth που δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, το υψηλό ρεκόρ του 69% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τον χειρισμό της μετανάστευσης από τον Πρόεδρο Biden, ενώ μόνο το 26% εγκρίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης