Διεθνή

Στόχος επετεύχθη - Η Ρωσία σταμάτησε την αντεπίθεση, κερδίζει έδαφος στην Ουκρανία

Στόχος επετεύχθη - Η Ρωσία σταμάτησε την αντεπίθεση, κερδίζει έδαφος στην Ουκρανία
Ποιοι παράγοντες έδωσαν τη νίκη στους Ρώσους απέναντι στην αντεπίθεση των Ουκρανών
Ο στόχος για το 2023 στην Ουκρανία επιτεύχθηκε υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, τονίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός κατάφερε να σταματήσει την ουκρανική αντεπίθεση και παράλληλα να επεκτείνει τoν έλεγχο του του σε ολοένα και περισσότερα εδάφη.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Shoigu είπε πως οι ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν το κύριο έργο που τους ανατέθηκε για το 2023, δηλαδή να αναχαιτίσουν την ουκρανική αντεπίθεση.
«Οι κύριες προσπάθειες τον περασμένο χρόνο επικεντρώθηκαν στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο κύριος στόχος ήταν να σταματήσει η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που διακήρυξαν τόσο έντονα η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.
Αυτό το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Πώς τα καταφέραμε

Σύμφωνα με τον Shoigu, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να ματαιώσουν την ουκρανική αντεπίθεση χάρη στην αποτελεσματική κατασκευή αμυντικών γραμμών, στην αξιοπιστία του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και στις αποφασιστικές ενέργειες των Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών.
«Υπήρξαν αρκετοί καθοριστικοί παράγοντες για αυτό το αποτέλεσμα.
Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος αμυντικών γραμμών, η υψηλή ικανότητα μάχης όλων των μονάδων και υπομονάδων, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
Και πάνω από όλα, οι επιδέξιες και αποφασιστικές ενέργειες των υπερασπιστών της Πατρίδας, που διασφαλίζουν ανιδιοτελώς την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της» επισήμανε ο Shoigu.

Επεκτεινόμαστε

Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει όλο και πιο πλεονεκτικές θέσεις και επεκτείνει τα εδάφη υπό τελούν υπό τον έλεγχό του σε όλες τις κατευθύνσεις στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει συνεχώς πιο πλεονεκτικές θέσεις και επεκτείνει τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό του προς όλες τις κατευθύνσεις.
Προχωρούμε με συνέπεια προς την επίτευξη των δηλωμένων στόχων της ειδικής επιχείρησης» υπογράμμισε ο Shoigu, ο οποίος αναφέρθηκε και στην άνευ προηγουμένου υποστήριξη από το ρωσικό λαό που όπως είπε, χάρη στο πατριωτικό του πνεύμα και στην ενότητα του, αποτελεί αξιόπιστο στήριγμα για τους Ρώσους στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης