Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θλιβερή πρωτιά: H Eurostat απονέμει στην Ελλάδα το πρωτάθλημα Ευρώπης στην ... υπερεργασία

Θλιβερή πρωτιά: H Eurostat απονέμει στην Ελλάδα το πρωτάθλημα Ευρώπης στην ... υπερεργασία
Από όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με πολλές ώρες εργασίας, ακολουθούμενη από την Κύπρο και τη Γαλλία
Οι πολλές ώρες εργασίας αναφέρονται, σύμφωνα με την Eurostat, σε εκείνους που συνήθως περνούν στη δουλειά 49 ώρες ή περισσότερες σε εβδομαδιαία βάση.
Από όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με πολλές ώρες εργασίας (11,6%), ακολουθούμενη από την Κύπρο (10,4%) και τη Γαλλία (10,1%).
Εν τω μεταξύ, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (0,4%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (1,1% η καθεμία).

eurostat.png

Ένα αρκετά υψηλό ποσοστό αυτοαπασχολουμένων εργάστηκε πολλές ώρες (29,3% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (3,6% του συνόλου των εργαζομένων).
Οι πολλές ώρες εργασίας ήταν συχνότερες μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (27,5% όλων των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία) και των managers (21,9%).
Όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως ορίζονται από τη διεθνή τυπική ταξινόμηση επαγγελμάτων (ISCO) ήταν κατά μέσο όρο στο 7,3%.
Η Eurostat διεξήγαγε την έρευνα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Εργαζομένων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης