Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν να πολεμούν… - Η Ρωσία θα είναι μπροστά μας

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν να πολεμούν… - Η Ρωσία θα είναι μπροστά μας
Tο πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα των ευρωπαϊκών όπλων, αλλά η αδυναμία κλιμάκωσης της παραγωγής τεχνολογικών όπλων είπε ο Kuleba
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitry Kuleba τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν πώς να πολεμούν και η παραγωγή όπλων δεν είναι το πιο δημοφιλές θέμα τους.
«Η Ευρώπη δεν ξέρει πώς να πολεμά.
Η παραγωγή όπλων δεν είναι η πιο δημοφιλής επιχείρηση», δήλωσε στην εφημερίδα Kiev Independent.
«Δυστυχώς, οι φίλοι μας έχουν αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο συζητώντας πώς και πότε να αυξήσουν την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών», επεσήμανε ο Dmitry Kuleba.
Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα των ευρωπαϊκών όπλων, αλλά η αδυναμία κλιμάκωσης της παραγωγής τεχνολογικών όπλων.
Δεν θα είναι αρκετό αν δεν αλλάξει η κατάσταση.
Και τότε η Ρωσία θα είναι μπροστά μας», παραδέχτηκε ο κορυφαίος διπλωμάτης.
Ταυτόχρονα, ο Dmitry Kuleba επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της Δύσης στον εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, προσθέτοντας ότι τα μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16 «είναι καθ' οδόν».
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «ανησυχεί περισσότερο για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμυντικής παραγωγής παρά για τις παραδόσεις νέων τύπων όπλων».
Από την άποψη αυτή, ο κορυφαίος Ουκρανός διπλωμάτης επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη συντονισμένων ενεργειών των στρατιωτικοβιομηχανικών συγκροτημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Το Κίεβο έχει λάβει πάνω από 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του έτους.
Η ΕΕ έχει παράσχει σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια από τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά η Ουκρανία συνεχίζει να απαιτεί νέες προμήθειες πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης