Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Η Σερβία θα αντισταθεί στην προσπάθεια της Δύσης να παρέμβει στα εσωτερικά της

Zakharova (Ρωσία): Η Σερβία θα αντισταθεί στην προσπάθεια της Δύσης να παρέμβει στα εσωτερικά της
Η αντιπολίτευση στη Σερβία επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο του δημαρχείου του Βελιγραδίου στις 24 Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Ο σερβικός λαός είναι σε θέση να αντισταθεί στις προσπάθειες της Δύσης να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις του και να προκαλέσει κρίση στη χώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, σχολιάζοντας τις ταραχές που ξέσπασαν στο Βελιγράδι, μετά τις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου.
"Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές συνιστώσες αυτής της δυτικής παρέμβασης στη Σερβία, της ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις", δήλωσε η ίδια.
"Το πιο σημαντικό είναι ότι η Σερβία και ο σερβικός λαός έχουν αυτή την ασυλία.
Είναι μια μεγάλη δοκιμασία, είναι ένας μακρύς δρόμος αντιμετώπισης της επίθεσης από τη Δύση, την οποία η Σερβία προσπαθεί τώρα να αντιμετωπίσει, αλλά πιστεύω σε αυτούς. <...> Είμαι πεπεισμένος ότι ανεξάρτητα από το σενάριο που σχεδιάζει η Δύση, ο σερβικός λαός έχει κάτι να απαντήσει".
H διπλωμάτης επεσήμανε ότι οι Σέρβοι γνωρίζουν την ιστορία τους και "ποτέ, σε αντίθεση με την Ουκρανία, δεν την εγκατέλειψαν".
"Τιμούν ιερά όλους εκείνους που όχι μόνο εργάστηκαν για την ευημερία του κράτους τους, αλλά και θυσίασαν τη ζωή τους τον 20ό αιώνα, για παράδειγμα, καθώς και πριν από αυτόν.
Αυτή η ασυλία έχει βαθιές ρίζες και δεν μπορεί εύκολα να σπάσει ή απλά να ακυρωθεί, καθώς αυτό δεν θα λειτουργήσει", δήλωσε η Zakharova, σύμφωνα με το Tass.

Αναταραχή στη Σερβία

Σημειώνεται ότι το αντιπολιτευτικό μπλοκ "Σερβία κατά της βίας" υποστηρίζει ότι οι βουλευτικές και δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 17 Δεκεμβρίου ήταν νοθευμένες.
Η αντιπολίτευση άρχισε να διαδηλώνει έξω από το κτίριο της Ρεπουμπλικανικής Εκλογικής Επιτροπής στο Βελιγράδι στις 18 Δεκεμβρίου και επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο του δημαρχείου στις 24 Δεκεμβρίου.
Οι ταραχές διαλύθηκαν από την αστυνομία, η οποία συνέλαβε 38 άτομα.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Alexander Vucic χαρακτήρισε την απόπειρα κατάληψης του δημαρχείου του Βελιγραδίου ως επίθεση κατά της κυριαρχίας της χώρας, ενώ η πρωθυπουργός Ana Brnabic δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει το Βελιγράδι για πιθανές αναταραχές.
Η Ρεπουμπλικανική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε ότι θα διεξαχθεί επανάληψη των εκλογών σε 28 εκλογικά τμήματα στις 30 Δεκεμβρίου.
Η «Σερβία κατά της βίας» αρνήθηκε να συμμετάσχει.
Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν μεγάλη διαμαρτυρία στο Βελιγράδι την ημέρα της επαναληπτικής ψηφοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης