Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πολωνοί δεν βρήκαν …ούτε ένα ίχνος από το ιπτάμενο αντικείμενο που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «ρωσικό πύραυλο»

Οι Πολωνοί δεν βρήκαν …ούτε ένα ίχνος από το ιπτάμενο αντικείμενο που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «ρωσικό πύραυλο»
Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν αρνητικό ανακοίνωσε ο πολωνικός στρατός 
Ο πολωνικός στρατός δεν εντόπισε ίχνη πυραύλου που πέταξε στη χώρα από την Ουκρανία την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας το Σάββατο (30/12/2023).
«Στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε έλεγχος της καθορισμένης περιοχής, κατά τον οποίο συμμετείχαν σχεδόν 500 στρατιώτες των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας.
Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν αρνητικό.
Δεν βρέθηκε τίποτα που να απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων του Lublyn», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η διοίκηση τόνισε ότι οι ενέργειες του στρατού έχουν ολοκληρωθεί και δεν σχεδιάζουν περαιτέρω επιτόπιους ελέγχους.

Πανικός στην Πολωνία


Την προηγούμενη ημέρα, η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας ανέφερε ότι το πρωί ένα άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της χώρας από την Ουκρανία και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας, Wieslaw Kukula δήλωσε χωρίς στοιχεία ότι ο πύραυλος που παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας ήταν ρωσικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα δείχνουν» αυτό.
Ταυτόχρονα, ο Kukula δεν έδωσε πρόσθετες εξηγήσεις και δεν προσκόμισε στοιχεία για τα λόγια του, ενώ αργότερα διευκρίνισε ότι χρησιμοποιούσε πληροφορίες που δεν είχαν ακόμη επαληθευτεί.
Ο επιτετραμμένος της Ρωσίας στην Πολωνία, Andrey Ordash κλήθηκε την Παρασκευή (29/12/2023) στο πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον πύραυλο.
Όπως είπε αργότερα ο διπλωμάτης στο RIA Novosti, του επιδόθηκε ένα διάβημα που «περιέχει έναν αβάσιμο ισχυρισμό» ότι το αντικείμενο φέρεται να ταυτοποιήθηκε ως ρωσικός πύραυλος ελιγμών.
Ο Ordash πρόσθεσε ότι ως απάντηση σε αίτημα για αποδεικτικά έγγραφα σχετικά με το περιεχόμενο του σημειώματος, αρνήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης