Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Γενναία επιδότηση 13.750 ευρώ για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ιταλία: Γενναία επιδότηση 13.750 ευρώ για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας την 1η Φεβρουαρίου 2024
Επιδότηση 13.750 ευρώ σε όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξετάζει, στο πλαίσιο πακέτου 930 εκατ. ευρώ για την απόσυρση βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκίνητων και την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η ιταλική κυβέρνηση.
Το πακέτο, το οποίο συζητείται από το υπουργείο Βιομηχανίας, θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα ύψους έως και 13.750 ευρώ για να επιτραπεί σε πολίτες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ να εγκαταλείψουν τα παλαιά μοντέλα άνω των 20 ετών για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ο στόχος, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι «η αλλαγή του στόλου οχημάτων της Ιταλίας, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους στην Ευρώπη, με τουλάχιστον 11 εκατομμύρια μοντέλα κατηγορίας EURO 3 ή οχήματα χαμηλότερης κατηγορίας». Το σχέδιο θα «στηρίξει επίσης οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και την αγορά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στη χώρα».
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας την 1η Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Βιομηχανίας της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης