Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο διευθυντής της Πινακοθήκης Uffizi ευελπιστεί σε αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία

Ιταλία: Ο διευθυντής της Πινακοθήκης Uffizi ευελπιστεί σε αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία
Μεταξύ των κυριότερων επιτευγμάτων της οκταετούς θητείας του στη γκαλερί, θεωρεί το άνοιγμα νέων εκθεσιακών χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Ρωσικών Εικόνων
Ο διευθυντής της Πινακοθήκης Ufizzi στη Φλωρεντία, Eike Schmidt ευελπιστεί ότι η συνεργασία με τη Ρωσία στον πολιτιστικό τομέα θα αποκατασταθεί σύντομα, ώστε να συνεχιστούν οι ανταλλαγές εκθεμάτων και έργων.
Μεταξύ των κυριότερων επιτευγμάτων της οκταετούς θητείας του στη γκαλερί, θεωρεί το άνοιγμα νέων εκθεσιακών χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Ρωσικών Εικόνων, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από ακριβώς δύο χρόνια, σημειώνει το TASS.
Το μουσείο περιλαμβάνει τις ρωσικές εικόνες από τη συλλογή των Medici, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη και πολυτιμότερη εκτός Ρωσίας.
"Είμαι πολύ περήφανος που ανοίξαμε το Μουσείο Ρωσικών Εικόνων.
Αυτό συνέβη σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή της ιστορίας και η έκθεση αυτοπροσωπογραφιών μας περιλαμβάνει επίσης έργα Ρώσων καλλιτεχνών.
Το Uffizi διατηρεί την πρόσβαση και παρουσιάζει τον σπουδαίο ρωσικό πολιτισμό, ακόμη και αν τώρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, επειδή δεν ταξιδεύουν, ενώ η άμεση συνεργασία με ρωσικά μουσεία και οι κοινές εκθέσεις είναι αδύνατες. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα.
Ελπίζω ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας σύντομα θα ανθίσουν και πάλι όπως ήταν πάντα", δήλωσε ο Schmidt, σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης