Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ - State Department: Φέτος η Ουκρανία θα λάβει πολύ χαμηλότερη βοήθεια από τα επίπεδα του 2022 και του 2023

HΠΑ - State Department: Φέτος η Ουκρανία θα λάβει πολύ χαμηλότερη βοήθεια από τα επίπεδα του 2022 και του 2023
Σύμφωνα με τον Miller, στο μέλλον, η χρηματοδότηση για το Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους δεν θα είναι απαραίτητη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, αλλά όχι στα επίπεδα της περιόδου 2022-2023.
Τη σχετική εξέλιξη γνωστοποίησε σε ενημέρωση συνακτών ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του State Department, Matthew Miller.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία […] για όσο χρειαστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε στο ίδιο επίπεδο στρατιωτικής χρηματοδότησης που της παρείχαμε το 2022 και το 2023», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μέλλον, η χρηματοδότηση για το Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους δεν θα είναι απαραίτητη, αφού στόχος της Δύσης είναι η Ουκρανία να μπορεί να εφοδιαστεί με τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των όπλων.
«Αλλά δεν έχουμε επιτύχει ακόμη αυτό [το αποτέλεσμα], επομένως είναι σημαντικό το αμερικανικό Κογκρέσο να περάσει ένα νομοσχέδιο για πρόσθετη χρηματοδότηση [για την Ουκρανία]», διευκρίνισε ο Miller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης