Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vujcic (EKT): Τα επιτόκια δεν θα μειωθούν πριν το καλοκαίρι του 2024

Vujcic (EKT): Τα επιτόκια δεν θα μειωθούν πριν το καλοκαίρι του 2024
Ο Κροάτης κεντρικός τραπεζίτης αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων πριν το καλοκαίρι του 2024
Σχετικά Άρθρα
Το σενάριο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ πριν το καλοκαίρι του 2024, απέκλεισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Boris Vujcic.
Ειδικότερα, ο Κροάτης κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε -μιλώντας στην κροατική τηλεόραση N1 TV, ότι ενώ ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί σταδιακά, οι αξιωματούχοι θέλουν να βεβαιωθούν για την επιβράδυνση και θα περιμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της ευρωζώνης.
Οι επενδυτές έχουν ποντάρει σε μια σειρά μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ φέτος, έπειτα από μια πιο απότομη από την αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού προς το τέλος του 2023. Οι αγορές έχουν μειώσει αυτά τα στοιχήματα κάπως πρόσφατα, αλλά συνεχίζουν να αναμένουν μια πρώτη μείωση κατά ένα τέταρτο της μονάδας την άνοιξη.
Η επιδείνωση της οικονομικής αδυναμίας θα μπορούσε να τροφοδοτήσει αυτές τις προσδοκίες, αν και ο Vujcic δήλωσε ότι η ευρωζώνη των 20 χωρών θα αποφύγει την πρώτη ύφεση από την περίοδο της πανδημίας. «Φαίνεται ότι η Κροατία θα αποφύγει την ύφεση, και πιθανότατα και η ευρωζώνη», δήλωσε. «Θα έχουμε έναν ήπιο περιορισμό, χωρίς ύφεση, ενώ θα πετύχουμε τον στόχο μας για μείωση του πληθωρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης