Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι αλλάζει - Οι Ουκρανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Zaluzhny 88% έναντι του Zelensky 66% - Ρεκόρ για τον Putin

Κάτι αλλάζει - Οι Ουκρανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Zaluzhny 88% έναντι του Zelensky 66% - Ρεκόρ για τον Putin
Η δημοσκόπηση του NORC σημείωσε επίσης ότι το 63% των συμμετεχόντων ρώσων υποστηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι το 64% των ερωτηθέντων βλέπουν τον πόλεμο ως «πολιτιστικό αγώνα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης».
Μια έρευνα κοινής γνώμης της Ουκρανίας σχετικά με τις στάσεις της Ουκρανίας απέναντι στην ουκρανική κυβέρνηση και τον στρατό δείχνει ότι η ουκρανική κοινωνία υποστηρίζει συντριπτικά τον στρατό της Ουκρανίας και την ηγεσία της ενώ βιώνει εντάσεις σε μια κοινωνία που διεξάγει έναν υπαρξιακό αμυντικό πόλεμο.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KMIS) δημοσίευσε μια έρευνα στις 18 Δεκεμβρίου 2023, που διεξήγαγε μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου 2023, η οποία δείχνει ότι το 96% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, το 88% εμπιστεύεται τον Ουκρανό Διοικητή Valeri Zaluzhny και το 66% εμπιστεύεται τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Το 84% των ερωτηθέντων σε προηγούμενη δημοσκόπηση του KMIS που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2022 εξέφρασαν εμπιστοσύνη στον Zelensky και η εμπιστοσύνη σε πολλά ουκρανικά ιδρύματα παρουσίασε παρόμοια πτώση μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και 2023 – μια εξέλιξη που δεν εκπλήσσει δεδομένου του παρατεταμένου πολέμου.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφάλειας (SBU), η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί εθελοντές δεν είδαν παρόμοιες μειώσεις στην εμπιστοσύνη του κοινού σε δημοσκόπηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Τα ουκρανικά αισθήματα τον Δεκέμβριο του 2022 ήταν πιθανότατα πιο αισιόδοξα από ότι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις το Καλοκαίρι του 2023 πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή αντεπίθεση.
Η δημοσκόπηση του KMIS δείχνει επίσης ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων υποστηρίζει τόσο τον Zelensky όσο και τον Zaluzhny και ότι μόνο το 15% είχε πολωμένες απόψεις που υποστηρίζουν το ένα και όχι το άλλο
Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχει σοβαρή ρήξη μεταξύ της ουκρανικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας

Μεγάλη υποστήριξη στον Putin το 66% των Ρώσων θα τον ψηφίσει και 67% εγκρίνει την πολιτική του

Μια νέα ανεξάρτητη δημοσκόπηση από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Γνώμης του Πανεπιστημίου του Σικάγο (NORC) διαπίστωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin διατηρεί ισχυρή εσωτερική υποστήριξη για το καθεστώς του και τον πόλεμό του στην Ουκρανία.
Η δημοσκόπηση του NORC εξέτασε 1.046 ενήλικες Ρώσους που ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία και στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία, χρησιμοποιώντας δεδομένα από Ρώσους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 67% των συμμετεχόντων εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Putin ασκεί την εξωτερική του πολιτική και το 58% εγκρίνει την εσωτερική του πολιτική, αλλά ότι το 66% σχεδιάζει να ψηφίσει τον Putin στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2024.
Οι σχετικά υψηλές βαθμολογίες του Πούτιν φαίνεται να επιμένουν, παρόλο που η δημοσκόπηση του NORC διαπίστωσε ότι οι Ρώσοι είναι δυσαρεστημένοι με την αύξηση των τιμών που προκαλεί γενική πτώση στις συνθήκες διαβίωσης.
Η δημοσκόπηση του NORC σημείωσε επίσης ότι το 63% των συμμετεχόντων υποστηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι το 64% των ερωτηθέντων βλέπουν τον πόλεμο ως «πολιτιστικό αγώνα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης».
Αυτό το αποτέλεσμα έρχεται σε αντίθεση με άλλες πρόσφατες ανεξάρτητες ρωσικές δημοσκοπήσεις που έδειξαν μείωση της υποστήριξης στην πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης