Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Οι ηγέτες μας είναι αποτυχημένοι με διδακτορικά, προ των πυλών κραχ στο δολάριο - Η μεσαία τάξη υποφέρει

Kiyosaki: Οι ηγέτες μας είναι αποτυχημένοι με διδακτορικά, προ των πυλών κραχ στο δολάριο - Η μεσαία τάξη υποφέρει
Ένα από τα αξιοσημείωτα αποφθέγματα του Kiyosaki είναι: «Εάν είσαι επιχειρηματίας και πρόκειται να γίνεις μεγάλος επιχειρηματίας, οι ηγετικές ικανότητες και οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι πιο σημαντικές από ένα πτυχίο νομικής»
Παρά την καλή πορεία την οποία τροχοδρομούν η αγορά των μετοχών και των κρυπτονομισμάτων, ο γνωστός οικονομολόγος Robert Kiyosaki, αποφάσισε να μοιραστεί μερικά δυσοίωνα σενάρια για το δολάριο και τον υπερπληθωρισμό.
Πιο συγκεκριμένα, έδειξε με το δάχτυλό του τον Λευκό Οίκο, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το Υπουργείο Οικονομικών και είπε πως μπορεί, αντί για αποπληθωρισμό, «να βιώσουμε υπερπληθωρισμό και κραχ στο δολάριο λόγω των λαθών τους».
Όπως είπε, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγόρασε πέντε Bitcoin (BTC) την ίδια μέρα ως μηχανισμό ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Kiyosaki κατηγόρησε τον πρόεδρο Joe Biden, την υπουργό Οικονομικών Janet Yellen και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell πως οδηγούν τις Η.Π.Α. στην κατάθλιψη και στον πόλεμο.
«Πληθωρισμός ή αποπληθωρισμός; Τι θα συμβεί αν τα μέλη του ανώτατου οικονομικού επιτελείου, του Λευκού Οίκου, του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και της Fed, με τους βαρύγδουπους Phd τίτλους, προκαλέσουν υπερπληθωρισμό στην οικονομία;
Ελπίζω πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο…
Αλλά τι γίνεται αν οι ηγέτες μας μας γ@@@ουν, αν το δολάριο καταρρεύσει και αποκτήσουμε… υπερπληθωρισμό;
Τι θα κάνετε;
Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και όχι τους ηγέτες μας.
Είναι αποτυχημένοι με διδακτορικά» ανέφερε ο Kiyosaki.
Υπερπληθωρισμός;

Πρόσφατα, η FED ανακοίνωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα προαναγγέλλοντας μειώσεις επιτοκίων το 2024, κάτι που δεν γίνεται όταν μια χώρα υφίσταται τόσο υψηλό επίπεδο πληθωρισμού.
Σημειώνεται πως το επίπεδο του πληθωρισμού ορίζεται σήμερα στο 3, 4%, πολύ κάτω από το όριο του 50% - ένα όριο πάνω από το οποίο ο πληθωρισμός αναβαθμίζεται σε υπερπληθωρισμό.
Όσον αφορά τη συντριβή του δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το γεγονός μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που δεν υπάρχει υποστήριξη από χρυσό ή σε περίπτωση παράκαμψης από τους traders, κάτι που αυτή τη στιγμή απέχει πολύ από την αλήθεια, καθώς σχεδόν οι μισές παγκόσμιες συναλλαγές πραγματοποιούνται με αυτό.
Σε ό,τι αφορά το προσφάτως εγκριθέν ETF για το Bitcoin, είπε πως χαίρεται που αγόρασε το εν λόγω κρυπτονόμισμα πριν από χρόνια, καθώς θα αγγίξει τα 150 χιλιάδες δολάρια.
«Ο δε χρυσός θα φτάσει… στο φεγγάρι, καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες αγοράζουν, αποθηκεύουν και δεν πωλούν ποτέ.
Το ασήμι θα καταρρεύσει καθώς οι επενδυτές πωλούν για να πληρώσουν λογαριασμούς, ως αποτέλεσμα της αύξησης του πληθωρισμού.
Όλα αυτά είναι καλά νέα, εκτός από τους ηττημένους, που εξοικονομούν πλαστά δολάρια ΗΠΑ.
Θα αγοράσω περισσότερο χρυσό, ασήμι και Bitcoin με πλαστά δολάρια» συμπλήρωσε ο oικονομολόγος.
Η μεσαία τάξη υποφέρει…

Μια συναρπαστική άποψη, η οποία διακρίνει τους πλούσιους από τους λιγότερο εύπορους, παρουσίασε ο συγγραφέας οικονομικών best seller Robert Kiyosaki…
Βασική αρχή του είναι πως οι πλούσιοι δεν εργάζονται για τα χρήματα, με τη συμβατική έννοια.
Αντίθετα, επικεντρώνονται στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και στην οικοδόμηση πλούτου μέσω στρατηγικών επενδύσεων και επιχειρηματικών εγχειρημάτων.
Σε μια ανάρτηση του στο TikTok από τον Δεκέμβριο του 2022, ο Kiyosaki τόνισε αυτή την έννοια σε μια συνέντευξη, λέγοντας: Το μάθημα Νο. 1 είναι οι πλούσιοι δεν δουλεύουν για χρήματα.
Και συνέχισε αναφέροντας: «Οι άνθρωποι που υποφέρουν σήμερα είναι η φτωχή μεσαία τάξη, γιατί δουλεύουν για χρήματα».
Όπως τόνισε, οι πλούσιοι πλοηγούνται με επιδεξιότητα στις οικονομικές προκλήσεις, θεωρώντας τες
ευκαιρίες για απόκτηση υποτιμημένων περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεις στην καινοτομία.
Αντίθετα, εκείνοι που βιώνουν φτώχεια συχνά επιδεινώνουν την οικονομική κατάστασή τους, αποκτώντας ολοένα και περισσότερα χρέη.
Η φιλοσοφία του Kiyosaki επικεντρώνεται στην ιδέα της εργασίας για μάθηση, και όχι απλώς για εισόδημα.
Υποστηρίζει δε ότι η πραγματική οικονομική επιτυχία προέρχεται από την ανάπτυξη οικονομικής ευφυΐας, μια νοοτροπία που τον βοήθησε να εξελιχθεί από υπάλληλος σε επιχειρηματία.
Αυτή η αλλαγή εστίασης είναι καθοριστική για την επίτευξη οικονομικής ελευθερίας.
Ένα από τα αξιοσημείωτα αποφθέγματα του Kiyosaki είναι: «Εάν είσαι επιχειρηματίας και πρόκειται να γίνεις μεγάλος επιχειρηματίας, οι ηγετικές ικανότητες και οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι πιο σημαντικές από ένα πτυχίο νομικής».
Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει την πεποίθησή του ότι η επιτυχία στο επιχειρείν εξαρτάται περισσότερο από δεξιότητες όπως η ηγεσία και η επικοινωνία, παρά η εγκύκλιος εκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης