Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - State Department: Αβάσιμη η δίωξη κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο

ΗΠΑ - State Department: Αβάσιμη η δίωξη κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο
«Οι ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία είναι αβάσιμοι» τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του State Department
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αυτή τη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο, εκφράζει την αντίθεσή της στη διώξη της κατά του Ισραήλ για παραβίαση της σύμβασης για τη γενοκτονία, όπως αυτή ανέκυψε από το σχετικό αίτημα της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
«Την παρακολουθούμε στενά», δήλωσε επί της αρχής ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Vedant Patel, σχετικά με τη νομική διαδικασία.
«Το ICJ [Διεθνές Δικατήριο της Χάγης, όπως γνωρίζετε, είναι το κύριο όργανο του ΟΗΕ. Διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Αλλά και πάλι… οι ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία είναι αβάσιμοι» τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του State Department.
Ερωτηθείς γιατί οι ΗΠΑ αποφασίζουν απoφαίνονται τόσο πρώιμα αντί να αφήσουν την υπόθεση να εξελιχθεί, ο Patel αναγνώρισε ότι «δεν πήγε στη νομική σχολή».
«Δεν πρόκειται να προσφέρω συγκεκριμένη νομική ανάλυση από εδώ, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε –και θα το επαναλάβω ξανά– ότι η γενοκτονία είναι μια από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις που μπορεί να διαπράξει οποιαδήποτε οντότητα ή άτομο, και τέτοιοι ισχυρισμοί θα πρέπει να γίνονται μόνο εκφρασμένοι με τη μεγαλύτερη προσοχή» σημείωσε ο Patel, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης