Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτο μέτωπο στην Υεμένη - Ο Biden χρειάζεται ένα μικρό, νικηφόρο πόλεμο - Δεν θα εισβάλλουν οι ΗΠΑ

Τρίτο μέτωπο στην Υεμένη - Ο Biden χρειάζεται ένα μικρό, νικηφόρο πόλεμο - Δεν θα εισβάλλουν οι ΗΠΑ
Οι πυραυλικές επιθέσεις κατά των Houthis είναι μόνο η αρχή, θα υπάρξουν και άλλες
(upd) Η Υεμένη αποτελεί πλέον το τρίτο «καυτό» πολεμικό μέτωπο στον πλανήτη, μετά τις συγκρούσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία και του Ισραήλ με την Hamas στη Γάζα.
Οι μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 12/1 τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων συμμαχικών κρατών κατά στρατιωτικών υποδομών και εγκαταστάσεων των ανταρτών Houthis στην Υεμένη, εκτιμάται από διάφορους αναλυτές ότι είναι μόλις η αρχή σε ένα ακόμα πολεμικό μέτωπο.
Εμμέσως πλην σαφώς το έχουν άλλωστε παραδεχθεί και τα εμπλεκόμενα μέρη: ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden απείλησε πως δεν θα διστάσει να δώσει εντολή και για νέες επιθέσεις κατά των Houthis, οι οποίοι από την πλευρά τους διαμηνύουν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επιθέσεις τους κατά των πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και πως θα απαντήσουν με σοβαρά αντίποινα κατά των Αμερικάνων και των Βρετανών.
Όλα δείχνουν πως το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή έχει ήδη στηθεί.

Δεν θα επιχειρήσουν χερσαία επέμβαση οι Αμερικάνοι

Σε δηλώσεις του ο διάσημος Ρώσος στρατιωτικός ειδικός, Alexei Leonkov υποστήριξε ότι οι πυραυλικές αυτές επιθέσεις κατά των Houthis είναι μόνη η αρχή.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιήσουν πολλές ακόμη αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, αλλά δεν θα τολμήσουν να πραγματοποιήσουν χερσαία επιχείρηση.
Ωστόσο, όπως λέει, οι Αμερικάνοι θα υποστηρίξουν ότι πέτυχαν όλους τους στόχους τους για να αυξήσουν το προφίλ του Joe Biden ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Θέλει ένα μικρό νικηφόρο πόλεμο ο Biden

«Αυτό είναι μόνο η αρχή.
Θα υπάρξουν πιθανώς πολλές, μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις, αλλά οι Houthis θα χτυπήσουν επίσης ως απάντηση.
Όμως μιλάμε μόνο για αεροπορική επιχείρηση.
Οι Αμερικάνοι δεν είναι έτοιμοι για χερσαία επιχείρηση.
Επομένως, θα χτυπήσουν, θα καταστρέψουν τα πάντα έχουν, και θα πουν ότι όλοι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί και ότι οι Houthis έχουν ηττηθεί.
Πιστεύω ότι ο Biden χρειάζεται τώρα έναν μικρό, νικηφόρο πόλεμο» επισημαίνει ο Leonkov.

Αναμενόμενο το αμερικάνικο χτύπημα

Κατά τον Leonkov, η μαζική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Υεμένη ήταν αναμενόμενη.
Όπως λέει, οι ΗΠΑ μετέφεραν δύο αεροπλανοφόρα και πλοία συνοδείας, καθώς και ένα υποβρύχιο, στην Ερυθρά Θάλασσα, τονίζοντας ότι οι θέσεις που κατέλαβε ο αμερικανικός στόλος είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή του πλου πολιτικών πλοίων.
Ωστόσο, ο Ρώσος ειδικός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ να μην πάει.. βάσει του προγραμματισμού και του σχεδίου.
«Ενδεχομένως να τους κοστίσει ακριβά, και όχι μόνο οικονομικά» επισημαίνει ο Leonkov.
222_4.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης