Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Πτώση για τα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου 2023, στα 3,1 δισ. δολ.

Bank of America: Πτώση για τα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου 2023, στα 3,1 δισ. δολ.
Τα καθαρά κέρδη της Bank of America υποχώρησαν στα 3,1 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο
Πτώση άνω του 2% κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές σημειώνει η μετοχή της Bank of America την Παρασκευή, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το δ' τρίμηνο του 2023.
Η BofA ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 70 σεντς έναντι 68 σεντς ανά μετοχή που αναμενόταν.
Τα καθαρά κέρδη της Bank of America υποχώρησαν στα 3,1 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, μειωμένα περισσότερο από 50% από τα 7,1 δισ. δολάρια που ήταν πριν από ένα χρόνο.
Η τράπεζα, με έδρα το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 5% στα 13,9 δισ. δολάρια, λόγω του υψηλότερου κόστους καταθέσεων και των χαμηλότερων υπολοίπων καταθέσεων, τα οποία υπεραντιστάθμισαν τις υψηλότερες αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων.
"Αναφέραμε σταθερά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο του έτους, καθώς όλες οι επιχειρήσεις μας πέτυχαν ισχυρή οργανική ανάπτυξη, με ρεκόρ δραστηριότητας πελατών και ψηφιακής δέσμευσης", ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan.
"Η πειθαρχία μας στα έξοδα μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Τα ισχυρά επίπεδα κεφαλαίου και ρευστότητας μας τοποθετούν καλά για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπεύθυνη ανάπτυξη το 2024".
Η μετοχή της Bank of America σημειώνει πτώση άνω του 1% φέτος, μετά από κέρδη μόλις 1,7% το 2023.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας του S&P 500 κέρδισε 10% πέρυσι.
Σύμφωνα με το CNBC, η τράπεζα υποτίθεται ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από τα υψηλότερα επιτόκια πέρυσι, αλλά υποαπέδωσε έναντι των ανταγωνιστών της επειδή ο δανειστής είχε συσσωρευτεί σε χαμηλής απόδοσης, μακροπρόθεσμους τίτλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.
Οι τίτλοι αυτοί έχασαν την αξία τους καθώς τα επιτόκια ανέβηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης