Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Βρετανία στέλνει 20.000 στρατιωτικούς σε άσκηση - μαμούθ του NATO κατά της «απειλής Putin»

H Βρετανία στέλνει 20.000 στρατιωτικούς σε άσκηση - μαμούθ του NATO κατά της «απειλής Putin»
Περίπου 16.000 στρατιώτες με άρματα μάχης, πυροβολικό και ελικόπτερα θα αναπτυχθούν από τον βρετανικό στρατό σε όλη την ανατολική Ευρώπη
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει 20.000 στρατιωτικούς σε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ από την εποχή του ψυχρού πολέμου, αναφέρει η PA Media.
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, θα ανακοινώσει την αποστολή των μελών του στρατού, του ναυτικού και της RAF στην άσκηση 31 χωρών σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο τη Δευτέρα.
Θα αναφέρει ότι η συνεισφορά στην άσκηση Steadfast Defender θα παράσχει "ζωτικής σημασίας διαβεβαίωση έναντι της απειλής του Putin", καθώς προειδοποιεί ότι η Δύση βρίσκεται σε "σταυροδρόμι".
Περίπου 16.000 στρατιώτες με άρματα μάχης, πυροβολικό και ελικόπτερα θα αναπτυχθούν από τον βρετανικό στρατό σε όλη την ανατολική Ευρώπη από τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο της άσκησης.
Το Βασιλικό Ναυτικό θα αναπτύξει περισσότερους από 2.000 ναύτες σε οκτώ πολεμικά πλοία και υποβρύχια, ενώ περισσότεροι από 400 κομάντος των Βασιλικών Πεζοναυτών θα σταλούν στον Αρκτικό Κύκλο.
Η RAF θα χρησιμοποιήσει επιθετικά αεροσκάφη F-35B Lightning και αεροσκάφη επιτήρησης Poseidon P-8.

Κρίσιμο σταυροδρόμι

Σύμφωνα με τον Guardian, στην ομιλία του στο Lancaster House, ο Shapps αναμένεται να αναφέρει:
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε τους εχθρούς μας, έτοιμοι να ηγηθούμε των συμμάχων μας και έτοιμοι να υπερασπιστούμε το έθνος μας όποτε μας καλέσουν.
Σήμερα οι αντίπαλοί μας ξαναχτίζουν επιμελώς τα φράγματά τους, οι παλιοί εχθροί ξαναζωντανεύουν, οι γραμμές μάχης επαναχαράσσονται, τα τανκς βρίσκονται κυριολεκτικά στο γκαζόν της Ουκρανίας και τα θεμέλια της παγκόσμιας τάξης κλονίζονται συθέμελα.
Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι.
Η απόφαση της Βρετανίας έρχεται μετά την ανακοίνωση από τους υπουργούς ενός επιπλέον πακέτου στήριξης ύψους 2,5 δισ. λιρών προς την Ουκρανία και τις αεροπορικές επιδρομές της RAF, μαζί με τις ΗΠΑ, κατά των Houthi στην Υεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης